Walther Ppx

Walther’in 9×19’luk PPX modeli görücüye ilk olarak SHOT Show 2013’te çıkmıştı. Orta boylu ve işlevsel olan bu görev tabancası; şık hatları, yüksek kalitesi ve makul fiyatı ile daha şimdiden fazlaca ilgi görmekte!

Walther PPX ile ilgili belirgin farklar nelerdir? Tasarım ve çalışma mekanizması P99 ve PPQ modelleri ile aynı olmasına karşın Walther PPX’te tetik sistemine çok uğraşmış.

PPX’in ateşleme sistemi, gizli iğne ateşlemeli değil de ön gergili ve çift hareketli bir tetik ile kuyruksuz bir horozdan oluşuyor. Elbette bu tasarım sayesinde de iğne blokaj sistemine gerek kalmamış olup silahın istemsiz ateş alması tamamen tetik ve horoz arasında mekanizmaya bırakılmış.

Horoz kızağa ve gövdeye girerek tamamen gizlenmekte olup kızak her hareket ettiğinde icra yayını kurarak bir ön gergi oluşturuyor ve kalan tüm işlem tetiğe uygulanması gereken kuvvetten ibaret oluyor. Horoz, tetik ile beraber hareket ediyor ve aşağı yukarı 7mm kadar hareket ettikten sonra tetik horozu serbest bırakarak örsün iğneye çarpmasını ve böylece ateşlemeyi sağlıyor. Sistemin tek sıkıntısı ise ateşlemenin gerçekleşmemesi halinde tetiği tekrar çekmek işe yaramıyor olup silahın manuel olarak tekrar kurulması gerekiyor.

Düşük maliyetli imalatına ilişkin bir diğer özelliği ise üç bölümlü namlu tasarımı: Namluya besleme rampasının yanı sıra onu gövdeye sabitleyen kilit bloğu da entegre. Zaten sökme manivelası da Walther tipinden çok Sig Sauer tipini andırıyor ki bu da modüler namlu tasarımı ile birlikte ucuz bir imalat faturası anlamına geliyor. Ayrıca gövde P99 gibi dökme kızaklara sahip değil.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here