Beretta’dan Sınırlı Üretim 92FS: “Centennial”

Beretta, yarı otomatik tabancalarının 100. yılı anısına özel olarak dünyaca ünlü modellerinden biri olan M92-FS için sınırlı sayıda üretilecek olan “Centennial” modelini sunuyor:

Bu sene, Beretta’nın yarı otomatik tabanca üretimine başlamasının 100. Yılı. Beretta’nın ilk yarı otomatik tabanca modeli olan “Brevetto 1915”; İtalya’nın 1. Dünya Savaşı’na dahil olmasının hemen ardından üretilmişti. İtalyan “9mm Glisenti” kalibresine göre üretilen model, 1918’e kadar üretilmiş olup İtalyan ordusu tarafından kullanılmıştı. Bu arada da .32 ACP’lik bir başka model ise (Brevetto 1915 Modello 1917) 1943’e kadar üretilmiş olup Fin ordusu ve İtalyan donanması tarafından kullanılmıştı.

Beretta 92FS Centennial 9×19 Parabellum’a göre kalibrelendirilmiş olup bir de İtalyan piyasası için üretilmiş olan 9x21mm’lik 98FR Centennial modeli mevcut.

Centennial, ilk kez geçtiğimiz Şubat ayında Kuzey İtalya’nın Vincenza kasabasında yer alan HIT Show 2015’te görücüye çıkmıştı. Beretta modelin üretimini yalnızca 1915 ile sınırlı tutuyor. Bu 1915 silahın 1500’ü uluslararası piyasa için üretilen 9×19’luk tabancalardan oluşurken 415’i de italyan piyasası için özel olarak üretilen 9×21’lik modellerden ibaret. Kısacası bir çok kişi tarafından gıpta edilen fakat pek az kişi tarafından sahip olma fırsatı gerçekten olacak olan bir model!

Franco Gussalli Beretta; Seri numarası “No. 1” olan Centennial ile birlikte poz vermekte.

Beretta 92FS ve 98FS bilinen en kaliteli malzemeler ve en yüksek teknoloji ile imal edilmiş.

Beretta’nın standart M92 modellerinin aksine Centennial; “ERGAL” tipi alüminyum alaşım gövde yerine paslanmaz çelikten tornalanmış bir gövdeye sahip. Sürgü için de gövde ile aynı malzeme kullanılmış olup tasarım olarak hem kök modelde hem de bir çok müsabaka odaklı Beretta tabancasında kullanılmış olan “92FS Brigardier” baz alınmış. Ayrıca çift yönlü kullanıma müsaade eden ve gövdeye bağlı emniyet mandalı, hafifletilmiş horoz, mikrometrik nişangahlar gibi bazı dokunuşlar da ihtiva eden Centennial; beslemesini klasik 92FS tipi 15’lik çift sıra şarjör ile sağlıyor.

Centennial tabancaları, ordu tipi mühimmat kutularını andıran metal çantaları ile alıcılarını bekliyor.

Centennial’ın Walther / Beretta tipi hareketli blok üzerine oturtulmuş olan paslanmaz çelik namlusu; harici olarak polisajlanmış. Sürgüde ayrıca mikro lazer gravürleme yöntemi ile elde edilen süslemeler de işlenmiş. Ayrıca gövdede metal beretta logosuna sahip yüksek kalite ceviz kabzalar mevcut. Silahların Avrupa ve ABD piyasasındaki fiyatları ise sırasıyla €2,950 ve $3,000 şeklinde.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here