Gabala ISSF Dünya Kupası 5. Gün Özeti

Rusya ve Çin 90 ülkeden 1100 atletin Tüfek, tabanca ve pompalı kategorilerinde yarıştığı Gabala’da bugün iki altın madalya kazandılar böylece Dünya Şampiyonası finallerine girebilmek ve 2016’da Rio’da düzenlenecek Olimpiyatlara katılabilecek 34 katılımcı kotasının içinde yer alabilmek için bir adım daha attılar.

Gabala ISSF Dünya Kupası Rusya’nın ilk finalisti olan Kirilll Grigoryan’ın (23) Erkekler kategorisinde yatarak 50m’den tüfek atışı kategorisindeki altın madalya kazanması ile başladı. Hem en genç hem de Dünya sıralamasında 62. sırada olan Grigoryan ilk serilerden itibaren sıralamanın üstünde yer alarak iyi bir maç çıkarttı diyebiliriz.

Rus atlet Gabala’da 4. Sırada bulunan 2004 Olimpiyatları Şampiyonu ABD’li Matthew Emmons (34) ile son atışa kadar kafa kafaya mücadele etti.

Maçı iyi bir skor olan 10.5 ile tamamlayan Grigoryan, toplamda 209.3 puan ile 208.4 puan alan rakibi Emmons’u geride bırakarak podyumun en tepesine çıktı. Onları Çek Cumhuriyeti adına iki kez Olimpiyatlara katılmış Tomas Jerabek (42) 186.6 puanla bronz madalyayı kazanarak izledi ve Rio 2016 Olimpiyatlarına gidecek kotaya girmeye hak kazandı. 2000 yılı olimpiyatlarında Gümüş madalya kazanan Danimarkalı Torben Grimmel (39) ise yarışmayı 165.8 puanla 4. bitirdi ve olimpiyat kotadasından yerini ayırttı. Norveçli Ole Kristian Bryhn (26) ise 144.9 puanla 5. sırada kaldı.

Grigoryan maç sonrası şu sözleri kullandı; “Dünya Kupası sahnesinde ilk madalyam ve finali ilk kez görüşüm olduğu için çok iyi hissediyorum. Bu maç daha iyi bir şekilde bitemezdi. Bir Olimpiyat Şampiyonu ile kafa kafaya maç yaptığım gerçeğiyle kıyaslarsak hiç heyecanlanmadım. Sonuçta hepimiz insanız ve maç kazanabilir veya kaybedebiliriz. Hem annem hem de babam Sovyetler Birliği zamanında profesyonel atıcıydı. Atıcılık sporu benim için bir aile geleneği. Hayalim tabii ki Olimpiyat Oyunlarında yer almak. Tüm tüfek yarışmalarına katılacağım fakat yatarak 50m kategorisi kesinlikle benim favorim.” dedi.

Erkeklerde 25m Hızlı Tabanca Atışı kategorisinde Hu Haozhe ve Lao Jiajie oyunu domine ettiler. Altın ve gümüş madalyayı gerçekten hakederek alan ikili aynı zamanda Rio 2016 Olimpiyatları kotasından da yerlerini ayırttılar. Hu (27) ve Lao (25) son atışa kadar berabere gittiler. Ardından gelen 5 mükemmel atış Hu’ya kariyerindeki ilk Dünya kupası altın madalyasını toplamda 32 isabetle kazandırdı. Lao ise 30 isabet yaptı ve Dünya kupası podyumuna ilk kez çıkarak gümüş madalyayı kazandı. Fransız Boris Artaud (25) ise kariyerinin ilk Dünya kupası madalyasını toplamda 25 isabetle kazandı.

Hu maç sonrası şu sözleri kullandı; ISSF’e ve Azerbaycan Organizasyon Komitesine yarışmacılar için böylesine iyi bir çekişme ortamı sağladıkları için teşekkür ederim.” Son üç roundda Hu bir atış bile kazanmadı ve 15’de 15 yaptı. Hu bu atışları için “Bildiğim şeyi yapıyordum. Daha az düşünüp daha çok harekete geçtim.” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here