Ruger’den LCR 9mm Luger Kompakt Revolver

Ruger LCR’yi belki de önceden duymuşsunuzdur; .22 Long Rifle, .22 WMR ve .357 Magnum kalibrelerinede üretilmiş olan ve ABD piyasasını en çok sallamış olan revolverlerden birisiydi. Açık horozlu türevleri de üretilmiş olan (LCRx) bu son derece kompakt revolverin yeni haberi ile karşınızdayız!

Bu sefer de son zamanların en popüler sivil sektörü olarak nitelendirilen “gizlenebilir taşıma” dalına tabancalara hükmetmek için girmiş gibi görünen Ruger LCR, şimdiden bir dizi avantajı elinde bulunduruyor. Lakin yine de şu konuya bir açıklık getirelim: Bir revolver nasıl oluyor da tablasız olan 9mm Luger/Parabellum (9×19) kalibresinde oluyor? Cevabı çok basit! “Moon Clip” adı verilen “ay” biçimli mermi tokaları sayesinde tablasız mermiler birden bire tabla sahibi oluveriyor! Hatta Mermi tokalarının en büyük avantajı mermileri bütün halde tuttukları için otomatik olarak hızı dolum sorununu çözmüş olmaları oluyor.

Moon Clip adı verilen mermi tokaları, tabla uyumunu çözmüş olmanın yanı sıra hızlı dolum sorununu da ortadan kaldırmış oluyor!

Peki revolverimizin gizlenebilir taşıma hususunda dişli rakiplerine olan avantajları nedir? Öncelikle bahsetmek gerekirse düşük olan 5 kapasiteli topu sizi aldatmasın! Neticesinde gizlenebilir taşımada olmazsa olmaz olan kısa tek sıralı şarjörler sebebiyle kapasite zaten asla 7’yi geçemediği için 5 zaten yeterli bir sayı. Ayrıca revolverlerin aynı mermiyi tabancalara kıyasla daha güçlü atabildiğini de unutmayın! Bunun sebebi tabancalarda ikinci merminin fişek yatağına alınabilmesi için ilk merminin enerjisinden kayda değer bir miktarda sönümlenmektedir.

Halbuki revolverlerde fişeğin neredeyse tüm enerjisi çekirdeği itmeye gider. Ayrıca “Daha az parça, Daha düşük tutukluk ihtimali!” prensibi sayesinde de tabanca rakiplerini alt eden LCR, belki de tek dezavantajı tabancalara kıyasla topu sebebiyle kazandığı genişliğinde yaşamakta: 3,25cm. Yine de bunun silahınızı hızlıca çekmenizi gerektiren durumlarda herhangi bir takılmaya yol açmaması için silaha oldukça ergonomik hatlar eklenmiş. Hatta bize sorarsanız horozun gizli bırakılmasının ve gezin eski revolverlerdeki gibi gövdeye entegre ve sabit olmasının bile bunda parmağı var (elbette tercih etmeyen kişiler LCRx’e de göz atabilirler!)

Toplam 16,51cm uzunluğundaki revolver, 11,43cm yüksekliğe sahip. Boş ağırlığı ise 487,61 gram. Tavsiye edilen fabrika satış fiyatı ise 600$ dolar kadar olan silah, gizlenebilir taşıma düşünen revolver tutkunları için kaçırılmaz bir ürün gibi görünüyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here