Gabala ISSF Dünya Kupası 6. Gün Özeti

Çinli atıcılar Gabala’da düzenlenen ISSF Dünya Kupasında iki madalya daha kazandılar ve böylece orta seviye madalya sıralamasında takımlarını en üst sıraya taşıdılar. Koreli Kim Chongyong erkekler 10 metre hava tabancası kategorisinde altın madalyayı alarak üç gün içinde ikinci madalyasını kazanmış oldu ve ülkesi için Rio Olimpiyatları kotasından bir yer ayırtmış oldu.

ISSF Dünya Kupası’nın 6. Gününde Çin takımı, kadınlar 3 pozisyonda 50m tüfek atışı kategorisi finallerinde altın ve gümüş madalyayı kazanan Chen ve Yi sayesinde madalya sıralamasında takımlarını en üst sıraya taşıdılar. 18 yaşındaki Koreli atlet Kim Chongyong ise erkekler 10m hava tabancası madalya maçını kazandı.

İki kez Dünya Kupasında bronz madalya kazanmış Chen Dongqi (26) mükemmel bir final maçının ardından kadınlar 3 pozisyonda 50m tüfek atışı kategorisinde altın madalyayı aldı. Çinli atlet diz çökme serisini 152.9 puanla lider bitirdi ve yatarak atış serisinde de 308.4 puanla lider oldu. Ayakta atış serisinde de liderliği sürdüren Chen maçı 456.2 puanla aldı. Takım arkadaşı Yi Silling (26)’nın sadece 0.8 puan önünde bitirdi. 2012 yılı hava tabancası olimpiyatları şampiyonu olan Yi gümüş madalyayı 455.4 puanla alarak bu dünya kupası organizasyonundan ikinci madalyasını cebine koydu.

24 yaşındaki Rus atlet Anna Zhukova iki Çinli atletin hemen ensesinde 444.8 puan alarak bronz madalyaya hak kazandı. Bugünkü finallerde verilecek olan iki Rio Olimpiyatları kotası hakkı 411.6 puanla 6. olan Polonyalı Sylwie Bogacka’ya (33) ve 400.0 puanla 7. olan İsviçreli Jasmin Mischler’e (23) verildi.


Chen maçla ilgili şu sözleri kullandı; “Tüm turnuva boyunca gergin hissettim fakat kendimi sakinleştirebilmek için sürekli bunu yapabileceğime kendimi inandırmaya çalıştım. Şanslıyım ki bu istediğim şekilde oldu. Şuanda çok mutluyum. Maç yüzünden biraz stresli de olsam bu Dünya kupası sahnesine çıkabildiğim için çok iyi hissediyorum. Bugünkü sonuçlar doğru şekilde çalıştığımın bir göstergesi.”dedi.

Üç günde ikinci madalyasını alan Koreli Kim Cheongyong (18) erkekler 10m hava tabancası finallerinde altın madalyayı kazandı. Madalya ayrıca kendisine olimpiyat kotasından bir adet yer kazandırdı. Geçen Salı günü Kim 50m tabanca kategorisinde bronz madalya kazanmıştı.

Genç Koreli atlet 199.0 puanla Kazakistanlı Vladimir Issachenko’yu son atışta mağlup etti. Finalin ikinci kısmında Issachenko yarışı bir süre önde götürdü. Ancak sondan bir önceki atışta 7.8 puanlık bir atış yaptı ve bu Kim’in öne geçmesini sağladı.

Issachenko, Kim’in sadece 1.6 puan arkasında toplamda 197.4 puanla 2. oldu. Slovak Juraj Tuzinsky ise 178.9 puanla bronz madalya kazanarak ilk Dünya kupası madalyasını elde etmiş oldu.

Güney Kore ile beraber kotadan yer kazanan diğer ülke ise Issachenko ve Rashid Yunusmetov ile Kazakistan oldu.

Altın madalya kazanan Kim maç hakkında şu sözleri kullandı; “Çok iyi hissediyorum. Maça çok odaklandım ve ülkem adına 2016 Rio Olimpiyatları kotasından bir yer kazandığım için çok gururluyum. Şuanda eve gidip biraz dinlenmek istiyorum” dedi.

Gabala’da yapılacak olan 15 etkinliğin 11’I yapılmış durumda ve genel madalya klasmanında Çin, 5 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya ile lider durumda ve onu ABD 2 altın ve 2 gümüş madalya ile izlerken üçüncülüğü Güney Kore 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile elinde tutuyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here