Nano’nun da bir boy küçüğü! Beretta Pico .380 ACP

Ölçü birimlerinde NANO, “milyarda bir” küçüklüğüne tekabül eder. Yani Kısacası bir metreyi milyara bölerseniz 1 Nanometre elde edersiniz! Nano’nun daha küçüğü (1000’de 1’i) nedir peki? Bu soruya hem matematik ile ilgili kişilerin hem de Beretta’nın cevabı aynı: Pico!

Yalnızca 18mm genişliği ile Pico, .380 ACP (Kısa 9mm / 9x18mm) piyasasındaki en ince tabanca. Yani Pico için kendi klasmanında “küçüklerin de küçüğü” diyebilirsiniz. Küçük, kolay gizlenebilir, basit ve ultra hafif olan tabanca, ayrıca son derece hünerli: ayarlanabilir nişangahlar, güvenilir ve düşük geri tepmeli mekanizma ile evladiyelik dayanıklılık ihtiva eden yüzey işçiliği

Pico’nun boş ağırlığı yalnızca 326 gram olup DAO – Double Action Only (Yalnızca Çift Hareketli) Tetik tertibatı ihtiva etmekte. Tıpkı Abisi Nano gibi Pico’da kılıfta varlığını unutturan, son derece kolayca çekilebilen ve vücut terine ultra dayanıklı bir yapıya sahip. Bir bayan çantasında bile kaybolacak kadar zarif olan Pico, hızlı çekmeniz gerektiği zamanlarda ise gönül rahatlığıyla güvenebileceğiniz bir tasarıma sahip.

Pico’nun düşük geri tepmeli mekanizması, bütün şarjörü boşaltsanız da hepsini aynı noktaya toplayabilmenize olanak tanıyor. Ayrıca mekanizması da bir hayli sağlam. Tam da Beretta’dan bekleyeceğiniz bir performansa sahip!

Bir tanesi uzantılı olmak üzere iki adet 6+1’lik şarjör ile gönderilen Beretta Pico’nun sistemi o kadar basit ki, hemen hemen hiçbir ayarlama ya da bakım için detaylı bir ekipmana ya da uzman yardımına ihtiyacınız yok. Ayrıca çift yönlü kullanıma müsaade eden şarjör bırakma mandalı da mevcut.

Beretta Pico’nun kendi sınıfındaki en büyük özelliklerinden birisi ise ultra zariflikte bir sürgü tutma manivelasına sahip olması ve şarjör başı yapabilmesi. Bu genellikle küçük silahlar klasmanında pek de rastlanmayan; hele ki Pico boyutlarında neredeyse hiç bulunmayan bir özellik!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here