Trijicon’dan Yeni Küçük Dev: Minyatür Tüfek Nişangahı (MRO)

Geçtiğimiz günlerde Trijicon yeni ürettiği red dot MRO’yu duyurmuştu. Biz de sizin için MRO hakkında bir inceleme yazısı hazırladık.

Trijicon firması MRO hakkında şunları belirtiyor: ”MRO geniş objektif merceği ve kısaltılmış optik uzunluğu sayesinde muharebe, meşru müdafaa, müsabaka ve her türlü avcılık faliyetlerinde, en zorlu koşullarda güvenle kullanılabilir. Ayrıca “tünel görüşü” veya tüp etkisi özelliğiyle de diğer red dot nişangahların önüne geçmekte.”

MRO’da 8 farklı parlaklık ayarı bulunuyor. Bununla beraber gece görüş dürbünleriyle uyumlu olması ve hafif veya çok parlak açık hava koşullarında kullanılabilir olması onu türdeşleri arasında öne geçiren özellikler. Hepsinden önemlisi batarya ömrü söylediklerine göre beş yıl. Diğer özellikleri ise şöyle: 70 moa’lık toplam hareket ayarlaması, nişangah ayarı için özel bir araç gerektirmemesi ve iki taraflı kullanıma uygun parlaklık kontrolü.

MRO’nun paralaks ayarı bulunmuyor. Bu durum göz ile nişangah arasındaki mesafeyi uzun tutmaya yarayan özelliği ile birleşince her pozisyonda atıcıya hızlı ve isabetli nişan alma imkanı sunuyor. -51°C ile 70°C arasındaki sıcaklıklarda kullanılabilir olan MRO, 30 metre derinliğe kadar da su geçirmezlik garantisi veriyor. 7075-T6 alüminyum kaplaması ise MRO’yu aşınmaz ve kimyasal maddelere karşı dirençli hale getiriyor.

MRO’nun montajsız satış fiyatı 579$, montajlı satış fiyatı ise 629$ olarak belirtilmiş. Bu fiyatıyla çok benzer bir modeli olan Aimpoint Micro Red Dot’ın 200$ aşağısına iniyor. 2015’in yaz sezonunda satışa çıkan MRO’nun 2016 SHOT Show’da Las Vegas’ta silah severlerin karşısına çıkacağı Trijicon firması tarafından söyleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here