REAL AVID AR-15 Mini Alet Çakısı

Tüfek söküp takmak için koca bir çanta dolusu alete ihtiyaç olurdu. Real Avid firması bu sıkıntıyı gidermek için kollarını sıvamış ve cep boyutlarında bir çakı tasarlamış. İlk olarak 2014 NRA‘da görücüye çıkan Real Avid firmasının AR serisi için özel olarak ürettiği alet çakısı kullanıcılarından da gayet yüksek notlar alıyor.

İsminden de anlaşılacağı üzere, Real Avid AR-15 Alet Çakısı AR serisi tüfekler için üretilen çok fonksiyonlu bir çakı. Alet; bıçak, pense, keski ve benzeri birçok araçla dolu. Ayrıca AR serisi tüfeklere özgü vida ve pimleri sökebilmek için çok uçlu tornavidalar ve sivri uçlu aparatlarla donatılmış. Temizlik amaçlı AR-15 için özel tasarlanmış spatula bulunuyor. Bonus olarak da “cam kırıcı” uç eklenmiş (bu ucun AR ile ilgisi olmayabilir ancak çoğu bıçak ve çakıda bu uç bulunduğu için konulmuş).

Kara oksit kaplaması ve metal gövdesi sayesinde hem sağlam hem de küçük deliklere girecek kadar ince uçlar konulmuş. Ayrıca kılıfı da MOLLE (Modüler Hafif Yük Taşıma Ekipmanı) uyumlu. Karbonu giderilmiş 12 aparatıyla tamirat yapabilir, arızaları giderebilir, tüfeği ihtiyacınıza göre modifiye edebilirsiniz.

OLUMLU YORUMLAR:
– Söküm alanı birçok alet ve silah parçasıyla karmakarışık olmuyor.
– Çoklu aparatlar birçok AR teçhizatıyla uyumlu.
– AR-15 spatulası adeta bir nimet.
– Kılıfının MOLLE uyumlu olması çok iyi. Çantaya çok rahat monte edilebiliyor.
– Aletler yerine girdiği zaman kilitleniyor, ancak bazen takılı kalıyor. Çıkarmak için biraz baskı gerekebiliyor.
OLUMSUZ YORUMLAR:
– Kılıf yeterince kaliteli malzemeden yapılmamış. Arpacık aparatı saplanıp kılıfı delebiliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here