Slovakya İki Adet Madalya Kazandı

İtalya’nın Lonato kentinde düzenlenen Erkekler Junior Trap yarışamsında Filip Praj ve Adrian Drobny altın ve bronz madalyayı bileklerinin hakkıyla kazandılar.

Slovakyalı atletler bugün Erkekler Junior Trap yarışmasında iki adet madalya kazandılar. Filip Praj altın madalyayı kazanırken, Adrian Drobny ise bronz madalyayı kazandı. İtalyan atlet Luca Miotto ise kendi evinde düzenlenen yarışmadan gümüş madalya ile ayrıldı.

Praj, Miotto ile yaptığı kıran kırana yarıştan sonra son atışı sayesinde altın madalyayı rakibinin elinden aldı. Son atışa kadar kafa kafaya gidilen yarışmada Miotto atışı kaçırınca avantaj Praj’a geçti ve o bunu çok iyi değerlendirdi.



This was Praj’s first gold in an ISSF competition. Five years ago in Munich, he had won a bronze medal in a World Championship. He also won two gold medals and one silver medal at European Championships in Belgrade and Maribor in the past four years.

Bu Praj’ın bir ISSF maçında aldığı ilk altın madalyası. Beş yıl önce Münih’te düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda sadece bir bronz madalya kazanmıştı. Praj ayrıca Belgrad ve Maribor’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda iki altın madalya ve bir de gümüş madalya kazanmıştı.

Miotto’nun gümüş madalyası da onun kazandığı ilk ISSF madalyasıydı.

Drobny rakibi David Barquero’yu bronz madalyayı alabilmek için ezip geçti.

Barquero ilk bronz madalya maçına kaybederek başladı. Drobny tüm atışları vururken Barquero bir hedefi kaçırınca yarışmayı kaybetti. Barquero iki atışı daha kaçırarak ikinci turda Drobny’nin arayı 3 farka çıkartmasına neden oldu.

10. hedef geldiğinde Drobny ilk hedef kaçırmasını yaptı fakat daha önceden açtığı 3 ara bronz madalyayı kazanmasını sağladı.

Drobny bronz madalya maçına çıkmadan önce Mitchell William Iles-Crevatin ile penaltı atışlarına girmek zorundaydı.

Avusturalyalı Iles-Crevatin ve Drobny yarı finalde 10 atışla berabere kaldılar. Penaltı atışlarında Drobny rakibini 4-3 puanla yendi. 16 yaşındaki Iles-Crevatin böylece beşinci oldu.

Rus atlet Maxim Kabatskiy ISSF’de ilk kez yarışıyor ve altıncı oldu.

Takım kategorisinde Rusya birinci sırada. Kabatskiy 118 hedefi vururken, Nikita Bekasov ve Nikita Egorov 112’şer hedef vurdular. Toplamda 342 vuruşla Rusya altın madalyayı evine götürdü.

Slovakya 337 vuruşla ikinci oldu. Michal Slamka, Praj ve Drobny’e podyumda eşlik etti. Avusturalyalı atletler (Iles-Crevatin, Wallace, ve Bylsma) bronz madalyayı 333 vuruşla kazandılar.

Altın madalyanın sahibi olan Praj maç hakkında şu sözleri kullandı; “Çok mutluyum. Bu maçı kazanmak için çok uzun zamandır çok sıkı bir biçimde çalışıyordum. Miotto’da çok iyi bir atıcı ve onunla yarıştığım için bu maç hiç kolay olmadı. Bu maç bana çok tecrübe kattı. Erkekler kategorisinde daha iyi işler başarmaya çalışacağım.” Dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here