Silahı Giymek: Taurus Curve

Tabanca tüfekleri hep daha konforlu modeller üretmek için çabaladılar. Ancak yeni Taurus Curve konforda biraz daha ileri gidip insan vücudunun şeklini alma boyutuna varmış görünüyor.

Bu konsepte “giydiğiniz silah” adını veren Taurus, Curve modeli ile genel tabanca kaidelerinin adım adım dışına çıkıyor. Bu geleneksel olmayan tarzı ile Curve, rahat nişan almayı ve mükemmel gizliliği hedefliyor. Curve isminin özü ise (curve: kıvrık,kavisli) kıvrılmış polimer çerçeve tasarımının, sağ tarafta taşırken, vücudu adeta sarmasından geliyor. Taurus bu tasarımın patentini almış, yani diğer firmalar benzer bir tasarım yapmak isterse Taurus’a ücret ödemek zorundalar.

Bu .380 ACP tabanca tedbirli bir biçimde cepte veya bel kısmında sadece bir akıllı telefon gibi taşınabilir şekilde üretilmiş. Curve rahat tasarımı sayesinde taşınmak için ayrıca bir kılıfa ihtiyaç duymuyor. Çıkarılabilir bir kemer tokası da istenildiği takdirde çerçevenin sağ kısmına tutturulabilir. Silah, tasarımı sayesinde belde saklanırken bel kısmını eskitmiyor ve dahili tetik korkuluğu sayesinde güvenle taşınabiliyor. Ayrıca tabancanın fener ve kırmızı lazer sistemi de LaserLyte firması tarafından Curve için özel tasarlanmış.

Curve’in yılan derisine benzer dış yüzeyi sayesinde sürgüyü tutmak ve çekmek gayet rahat. Yüzey tıpkı ele yapışır gibi bir hissiyat veriyor ve herhangi bir zorlanma veya kayma olmuyor. Kullanıcılar ayrıca sürgüyü kolayca hareket ettirebiliyorlar. Çünkü Taurus Curve kilitli sürgü sistemli bir tabanca ve geri tepmesiz bir tasarım yapılmış. Bu tasarım sayesinde herkes kolayca güç veya beceriklilik sorunlarının üstesinden gelebilir. Curve’in geri tepme yayının ağırlığı diğer geri tepmeli silahlardan daha hafif olması tabancayı becerkli ve kolay hale getiren etkenlerden biri.

Taurus Curve’in özellikleri arasında güvenlik maddelerini de sıralamış. Sürgünün üst kısmına fişek yatağının dolu olduğunu gösteren gösterge ve şarjörün istenmeyen durumlarda çıkmasını engellemek için ayrıca bir güvenlik tasarlamışlar.
Taurus Curve beklendiği gibi 2015’in ilk çeyreğinde 392$ fiyatla piyasaya sunulmuş.
TEKNİK ÖZELLİKLERİ:
KALİBRE: .380 ACP

MEKANİZMA: Çift Hareketli
KABZA: Polimer Kabza
KAPASİTE: 6+1
AĞIRLIK: 284 gr
NAMLU UZUNLUĞU: 6.35 cm
TOPLAM UZUNLUK: 13.2 cm
YÜKSEKLİK: 9.4 cm

GENİŞLİK: 3 cm

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here