Uluslararası Film Silahları Veri Tabanı

IMDB: (International Movie Data Base – Uluslararası Film Veri Tabanı) sitesini kullananlar bilir: Aktör adı, yapım senesi, müzikleri ya da benzeri bir ip ucunu kullanarak saatlerdir hatırlayamayıp kafayı yediğiniz filmi 2-3 dakikada bulmanızı sağlar! Şimdi ise bu yararlı sitenin yalnızca “silahlar” için olan bir versiyonu mevcut: IMFDB: International Movie Firearms Data Base – Uluslararası Film Silahları Veri Tabanı

Diyelim ki belirli bir silah ile ilgilenmektesiniz. Aklınıza “Bu silah hangi filmlerde kullanılmıştı?” sorusu muhtemelen gelmiştir. Artık IMFDB sayesinde söz konusu silahın çıktığı bütün dizi, film, bilgisayar oyunu, şov ve benzeri görsel medyalardaki rol geçmişini saniyeler içerisinde liste halinde görmeniz mümkün!

Benzer şekilde tersten de gidebilirsiniz: IMFDB; Film ya da aktör/aktris adını girmeniz halinde kullandıkları bütün ekipmanı da listeleyebilmekte.

Örneğin arama sekmesine “Heckler amp; Koch MP5” yazdınız; IMFDB size, silahın kalibre, tasarım özellikleri ve varyasyonları hakkında detaylı bir bilgi sayfası ile birlikte silahın çıktığı hemen hemen her türlü görsel medya ögelerinin bir listesini çıkarıyor. Her şeye rağmen sitenin İngilizce olduğunu hatırlatmakta fayda var.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here