Giovanni Cernogoraz Dünya Kupası Finallerinde Altın Madalya Kazandı

Eski Olimpiyat Madalyası sahibi Giovanni Cernogoraz, Lefkoşa’da düzenlenen ISSF Dünya Kupası Finallerinde birinci oldu. Bu yarışmada ilk kez başarı alan Cernogoraz’ın önceki sonucu ise 2012 yılında Maribor’da düzenlenen yarışmalarda 6. olmuştu.

Novigrad’lı 32 yaşındaki atlet İtalyan rakibi Giovanni Pellielo ile altın madlaya maçında karşı karşıya geldi ve ikisi de 14 isabetle en iyi skoru yakaladılar. Madalya maçında ilk iki seride iki atlet birden bir hedeflerini kaçırdılar. Fakat üçüncü seride İtalyan atlet bir atışı yine kaçırdı ve Cernogoraz bu fırsatı kaçırmadı. Tüm hedefleri vuran Cernogoraz 2015 ISSF sezonundaki ilk altın madalyasını kazandı.

Cernogoraz duygularını şöyle ifade etti; “Altı yarı finalistte çok iyi atıcılardı. İlk andan beri yarışmanın seviyesi çok yukarılardaydı. Tüm becerilerimi ortaya koydum ve bu sayede birinciliği aldım. Bu yılki son yarışmam bu oldu. Kendime bir aylık bir tatil vereceğim ve Aralık ayından Ocak ayının sonuna kadar çok sıkı şekilde antrenman yapıp limitlerimi yükselteceğim. Bundan sonra yarışmalara geri döneceğim” dedi.


Lonato’da düzenlenen 2015 ISSF Dünya Şampiyonası’nda 2. Olduktan sonra Lefkoşa’da birinciliği sadece bir isabetle kaçıran Pellielo ise performansından mutlu gözükürken şu sözleri kullandı; “Eğer yenilmek buysa, bununla yaşayabilirim. Bizler Dünya’nın en iyi Trap atışçılarıyız ve bu kadar yarışmacı içinde yarışmak mükemmel bir duygu. İkincilik kaçırılmış bir fırsat değil aksine iyi bir sonuç çünkü biraz önce de belirttiğim gibi Dünya’nın en iyileriyle yarışıyorsunuz.” Dedi.

Diğer bir madalya maçınca ise iki finalist bronz madalya için yeteneklerini ortaya koydular. Alexey Alipov ve Massimo Fabbrizi 15’te 15 yaptılar ve sonraki penaltı atışlarında Fabbrizzi 23. Atışına kadar hiç hedef kaçırmadı fakat kaçırdığı atış yüzünden Rus atlet bronz madalyanın sahibi oldu. Madalya’nın sahibi Alexey Alipov olsada iki yarışmacı da seyircilerden büyük alkış aldı.

15 yarı final hedefinden 12’şer isabet yapan Manavjit Singh Sandhu ve Erik Varga 5. Ve 6. oldular.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here