VIRIDIAN REACTOR 5: PICATINNY’SİZ Tabancalar İçin Taktik Lazer Serisi

Lazerler, Picatinny kızaklı ateşli silahlar için atışları çok kolaylaştıran faydalı aksesuarlardandır. Ancak bazı tabancalarda ve özellikle kompakt tabancalarda entegre Picatinny kızaklar bulunmamaktadır.

Bu tarz tabancalara taktik lazer montesi sorununu çözmek amaçlı tetik korkuluğuna takılabilen lazerler üretilmiştir. Yazımızda Viridian firmasının bu tarz tabancalar için ürettiği taktik lazer serisini tanıtacağız.


Firmanın lazerlerinde özellikle yeşil lazerler kullanmaktadır. Bilindiği gibi yeşil lazer kırmızıya oranla daha güçlüdür ve gündüz bile kullanılabilen aksesuarlardır. Menzilleri de kırmızıya oranla daha fazladır. Reactor serisi lazerler 5mW yoğunluk ve 532nm güçleri ile gün ışığında 90 metre, gece ise 3.2 km ışık menzili sunmaktadırlar. Gün ışığında 90 metreden lazerin hedef üzerindeki ışığı kolaylıkla görülebilmektedir.

Viridian Reactor 5 serisi lazerler kolayca silahların tetik korkuluğuna monte edilebilir. İki parçalı polimer kıskaçlar tetik korkuluğunun etrafını saracak şekilde namlunun alt kısmına sabitlenir. Lazer tetik korkuluğunun hemen önünde olduğu için açma/kapama işlemi de kolaylıkla yapılabilir.

Ağırlığı sadece 22 gr olan serinin pil ömrü ise 1/3N Lityum pillerle 1 saat. Lazerlerin ayrıca sürekli ve yanıp sönen ritimli modları bulunmakta.

Seri sadece bazı tabancalara uyumlu olarak üretilmiş: Ruger LCP/LC9/LC380, Samp;W MP Shield, Kahr Arms PM9/40/PM45, Springfield XDS, Glock G26/G42/G43 ve Sig Sauer P238/938. Viridian Reactor 5 serisi lazerler yabancı pazarlardan 150$ fiyatla satın alınabilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here