M1 Tabanca: Küllerinden Doğdu.

Inland Manufacturing Şirketi, ABD tarafından paraşütçü birlikliklerin kullanması için tasarlanmış olan katlanabilir dipçikli M1 Karbin tüfeğini yeniden tasarlayarak 2016 yılında piyasaya sürüyor.

Kore Savaşından itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerinde kullanılan Mauserlerin yerini alan M1, savaş alanlarda adından övgüyle söz ettirmeyi başarmış bir silah. Inland Manufacturing Şirketi de tarihi bir cazibeye sahip bu silahın tabanca versiyonunu piyasaya sürerek tarihi silah tutkunlarının ilgisini çekmeyi planlıyor.

Paraşütçü birliklerin kullandığı orijinal M1 Karbin

12 inçlik namluya sahip olan bu tüfek görünümlü tabancanın en dikkat çekici özelliklerinden biri; kabza altı ile el kundağının ön tarafı arasına yerleştirilmiş olan tüfek kayışı. 15 fişeklik bir şarjör kapasitesine sahip olan bu tabancanın namlusunda ileri doğru genişleyen bir alev gizleyen de bulunmakta. Bu tabancanın kabzası ve gövdesi paraşütçü birlikleri için özel olarak tasarlanmış olan M1 Karbin tüfeklerinin bire bir taklit edilerek sağlam ahşap malzemeden üretilmiş durumda. Tabancaya, orjinalinde olduğu gibi katlanabilir bir dipçik eklenmemiş. Inland Manufacturing Şirketi bunun nedenini; ‘Tabanca ruhsatı bulunan müşterilerin tamamen tüfeğe benzeyen bir silah almaya kalktıklarında kanuni olarak sıkıntı yaşamasından çekiniyoruz’ diye açıklıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here