Ballistic: Advanced Edition – Akıllı Telefonlar İçin Geliştirilmiş Balistik Uygulaması

Teknoloji yaşamımızın her anına girdiği gibi ateşli silahlar dünyasına da elini attı. Kulak koruyucu kulaklıklar, lazer mesafe ölçerler gibi ürünler yardımıyla atışlar daha kolay ve daha eğlenceli olabilmekte.

Teknoloji ile akıllı telefon ve tabletlere gelen uygulamalar yardımıyla hedefi vurmaktaki yeteneklerimiz de gelişiyor. Bu uygulamalar atıcıların hesaplamalarını önceden yaparak daha detaylı atışlar yapabilmesini sağlıyor. İOS platformlarında satışa sunulan Ballistic: AE de yeni yeni büyüyen balistik uygulamalarından biri.

Ballistic: AE, JBM balistik motoru adında bir yazılım sayesinde çalışıyor. Bu yazılımın kütüphanesinde 5000’den fazla ticari ve askeri mermi ve fişekler ile farklı üretici marka ve fabrikalar bulunmakta. Uygulama atmosferik şartları, Coriolis etkisini ve jiroskopik dönüşü içerdiği çizelge yardımıyla hesaplayarak kullanıcının 8 farklı mermiyi aynı anda karşılaştırabilmesine imkan sağlıyor.

Ballistic: AE uygulama geliştiricisi Bryan Litz, geleneksel G7 balistik katsayılarını 3D resimleyerek mermi yolunun 3 boyutlu olarak gözlemlenebilmesini sağlamış ve karmaşık rüzgar durumlarında nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini belirtmiş. Uygulamada namlu açısı ve rüzgar ayarları inç, santimetre, yay/dakika, miliradyan ve klik değerleriyle görülebiliyor. Uygulama sadece İOS platformlarında satışa sunulmuş, App Store’dan 19.99$ fiyatla satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here