Leupold RX-1200i TBR DNA Mesafe Ölçer

Mesafe ölçerler uzun mesafe atıcılarının olmazsa olmaz aksesuarlarındandır. Uzun mesafelerde kaç metreye atış yapılacağı dürbün ayarı açısından hayati önem taşımaktadır. Bu sebeple sık sık mesafe ölçerlere ihtiyaç duyulur. Leupold firması yeni ürünü RX-1200 mesafe ölçeri tanıttı.

Ürün yansıtıcı hedeflerle 1000 metreden fazla mesafeyi hesaplayabiliyor. Ancak bir geyik gibi yansıtıcı olmayan hedefler açısından 750 metre, ağaç gibi birimsel nesnelerle de 825 metre mesafeyi hesaplayabiliyor. Bu sebeple eğer hedefiniz bu mesafeden uzakta ise yakınlarında yansıtıcı bir nesne bularak onun yardımıyla mesafeyi hesaplayabilirsiniz.

Eski Leupold mesafe ölçerler hem balistik mesafe hem de görüş hattı uzaklık numaralarını kullanıcıya vermekteydi. Ancak yeni RX-1200’ün BAS modu daha basit olması sebebiyle sadece balistik mesafeyi kullanıcıya belirtiyor. Bu sayede mesafe numaralarıyla uğraşarak mesafe hesaplamaya gerek kalmıyor.

Leupold RX-1200 7 adet performans grubu bulunduruyor. Farklı kalibre ve fişeklerle mermi gidişatını hesaplamak için ayrı bir hesap modu oluşturulmuş. 7 gruptan birini seçerek istediğiniz kalibre ayarlarının kolay ve hızlıca yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca görüntü yoğunluğu, birimler (metre veya yard) kullanıcıya göre değiştirilebilir. Son hedef modu ile de en uç mesafeyi görüntüleyebilirsiniz. Hedefteki artı şeklinde gösterge de kullanıcının beğenisine bırakılmış. Küçük artı, dupleks artı ve yalın dupleks olarak üç seçenek belirlenmiş.
Bütün bu özellikler çok küçük bir kılıf içerisinde kullanıcıya sunuluyor. Ürün 9.6 cm ve 200 gramdan hafif bir ağırlıkta. Ürünü Leupold’un internet sitesinden değişik kaplama desenleriyle 500$ civarı fiyatla satın alabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here