Atıcılık Asya Olimpiyat Eleme Yarışması Yeni Delhi’de Başlayacak

35 adet Rio 2016 Olimpiyatı kotaları tüfek, tabanca ve pompalı tüfek kategorilerinde 25 Ocak – 3 Şubat 2016 arasında düzenlenecek olan yarışmada dağıtılacak.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, ISSF’in Atıcılık Asya Olimpiyat Eleme Yarışması’nın Yeni Delhi’de yapılması önerisini kabul etti.

UOK’nin 29 Ekim’de Asya Atıcılık Şampiyonası’nın eleme haklarını elinden almasından sonra ISSF hemen adım atarak 35 olimpiyat kotasının Asyalı atletlere yüksek kaliteli alternatif bir yarışmayla dağıtılmasını sağladı. ISSF Asya’da bulunan tüm federasyonları yarışmayı düzenlemeleri için davet etti. Beş federasyon bu yarışmanın organizasyonunu yapmak için istekli gözüktüler ve bunlardan üçü mükemmel sunumlar hazırladılar. Bu sunumların değerlendirilmesinden sonra ISSF yönetim kurulu üyeleri Yeni Delhi’yi seçtiler.

Katılımcı federasyonlar Yeni Delhi’ye olan yolculuklarından sorumlu olacaklar fakat giriş ücreti, otel harcamaları, yemekleri ve yerel ulaşımları tamamen ücretsiz olacak. Her federasyon yarışa katılabilecek maksimum 3 atlet ve 2 MQS atleti ile gelebilecek ve ayrıca resmi olarak bir tabanca/tüfek takımı ile bir de pompalı tüfek takımı getirebilecekler. Daha fazla yarışmacı getirmek isteyen federasyonlar yarışmacıların masraflarını ödemek zorundalar. Yarışmacıların konaklamaları için üç ve beş yıldızlı oteller seçildi. Programın detayları Hindistan Milli Tüfek Topluluğu tarafından yayınlandıkça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here