Görevimiz Tehlike 5’teki Silahlar

Tom Cruise, dört filmdir adrenaline doyamayan gizli ajan Ethan Hunt’ı bir kez daha canlandırıyor. Saçı asla bozulmayan ajanımız, uluslararası örgütlerle olan mücadelesinde, SIG Sauer tabancalarının yardımıyla ortalığı dağıtıyor.

Tom Cruise, dört filmdir adrenaline doyamayan gizli ajan Ethan Hunt’ı bir kez daha canlandırıyor. Saçı asla bozulmayan ajanımız, uluslararası örgütlerle olan mücadelesinde, SIG Sauer tabancalarının yardımıyla ortalığı dağıtıyor.Brian De Palma’nın 1996’da başlattığı film serisinin geleneğine uygun olarak, Görevimiz Tehlike 5 ağzına kadaraksiyonla dolu: araba takipleri, yumruklu-bıçaklı çarpışmalar, dünyanın çeşitli ülkelerinden mekanlar ve bizzat Tom Cruise’un gerçekleştirdiği delice bir uçak sahnesi (kaçırdıysanız: adam bir adet Airbus’ın dışına asılmış şekilde havalanıyor; yeşil ekran numaraları olmaksızın).


Silahlara bakarsak, tabancalar tüfek ve karabinalara kıyasla daha çok göze çarpıyor. SIG Sauer ile Glock tabancalarının karşı karşıya geldiği anlar var.



Tabancalar

Hem Ethan Hunt hem de filmdeki ortağı Ilsa Faust, yakın mesafeli çatışmalar için SIG Sauer P250 ve SIG Sauer P226 tabancalarına başvuruyorlar. Tom Cruise’un Küba’daki La Habana’da bulunan saklanma yerinde ABD ordusunun klasik M1911A1 tabancasını görmek mümkün.

SIG Sauer P226, aynı zamanda filmdeki eski gizli ajanlar ve profesyonel haydutlardan oluşan “Sendika” adlı örgütün üyelerinin tercih ettiği silah. Ethan Hunt’ın rakiplerinden bahsetmişken, Fas Kraliyet Ordusu’nun özel kuvvet üyeleri Glock 17 tabancalarına sahipler.“Sendika” örgütünün patronu Solomon Lane ise susturuculu SIG Pro SP 2022 tabancasını kullanıyor.



Tüfekler

Birleşmiş Krallık’ta geçen sahnelerde,İngiliz polisinin silahlı özel birimi SCO19, Heckler amp; Koch MP5 makineli tabancasını kullanıyor. “Sendika”nın üyeleriyse yine nispeten küçük boyutlardaki AKS-74U piyade tüfeklerine sahipler. Ethan Hunt’ın Küba’daki sığınağını basan CIA Özel Faaliyetler Tümeni’nin komando ekipleri de Colt’un M4A1 piyade tüfeğini kullanıyor. Oldukça zengin bir ortam!



Filme özel silahlar

İş silahlara gelince, Görevimiz Tehlike abartma özgürlüğüne sahip; ne de olsa bu bir casus filmi, ve izleyiciyi ilginç,gizli silah ve aletlerle şaşırtmak bu tür filmlerde neredeyse bir gelenek.Viyana Devlet Operası’nda geçen bir suikast sahnesinde, örneğin, bir “Sendika”tetikçisinin flüt görünümünde bir keskin nişancı tüfeği kullandığını görebiliriz!

Onun dışında, Londra kısmında geçen bir sahnede Ethan Hunt’ın kullandığı “şok tabancası” aslında Walther’in SSP-E model tabancası ve gerçekte olimpiyatlardaki atıcılık müsabakalarında kullanılıyor.Film için özel modifiye edilmiş, ama tek başına da gelecekten fırlamış gibi bir tasarımı var.



CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here