Yeni Aimpoint Micro H-2 9 MOA

Dünyaca ünlü optik üreticisi Aimpoint firması geçtiğimiz aylarda 9 MOA geniş çaplı yeni red dot nişangahının deneme testiniyaptı.

Aimpoint firmasının H serisi red dot nişangahlarından H-1 modelinin varisi olan yeni model H-2, önceki modele göre çok daha geniş görüş açısıyla göze çarpıyor. Oldukça hafif olan red dot nişangah özellikle de avcılar için tasarlanmış gibi görünüyor. Bunu söylememizin sebebi ise ölçüleri ve ağırlığı sayesinde toplu tabancalar gibi uzun tabancalarda ve çeşitli crossbow tasarımlarıda rahatlıkla kullanılabilmesi.Ayrıca göze çarpan bir diğer özelliği de flip-up denilen yukarı doğru açılan,saydam koruyucu kapaklara sahip olması. Kapaklar sayesinde lensleriniz her zaman kuru ve temiz kalır.


Optik temel olarak 93 gr ağırlıkta ancak koruyucu lens kapakları ve montaj kısmı eklenince 136 gr ağırlığa ulaşıyor. Tamamen sugeçirmez olan red dot, Picatinny kızaklara çok rahat bir şekilde monteedilebiliyor. Aimpoint firması özel ACET teknolojisi sayesinde 50.000 saate kadar pil ömrü garantisi veriyor. Patentli montaj ünitesi tasarımı sayesinde geri tepme sarsıntısını absorbe ederek optiğin sarsıntısını ve nişan ayarlarının bozulmasını engelliyor. Nişan ayarlamaları ise herhangi bir alet gerektirmeden üzerindeki ayar vidalarıyla yapılıyor. Bunların yanı sıra düşük ışık ve günışığı gibi değişken ışık seviyelerinde kullanılmak üzere 12 farklı aydınlatma ayarlaması da bulunmakta.

Aimpoint firması yeni 9 MOA çaplı red dot nişangahının tanıtımını Eylül ayında İsveç’te yapılan Shotgun World müsabakasında yaptı. Aimpoint firması ayrıca etkinliğin de sponsorluğunu yapmaktaydı. Red dot nişangahın deneme atışlarını ise geçtiğimiz yıl İtalya’dayapılan IPSC Dünya Atış şampiyonu İsveçli atıcı Johan Hansen yaptı.


9 MOA versiyonunun fiyatında bir değişiklik olup olmayacağı hakkında bir bilgi verilmedi ancak 2 ve 4 MOA çaplı versiyonlarının 600$ civarı fiyatla satıldığını belirtelim.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here