Alman Disiplininin Meyvesi – USP

HK USP(Universelle Selbstladepistole ya da Universal Self-Loading Pistol), Alman firması HecklerKoch tarafından üretilmiş yarı-otomatik taktik silahtır. İlk olarak 9 mm Parabellum ve .40 SW fişeklerine uyumlu olarak tasarlanan silah daha sonra .45 ACP mermileriyle uyumlu varyasyonu daüretildi. Ve nihayet yeni bir varyasyon olan ve USP’ler arasında .357 SİG mermisini kullanan tek model USP Compact üretilmiştir.

Heckler amp; Koch USP

Gerek Amerikan Özel Kuvvetleri (Rangers, Delta Force v.b.) gerek polis teşkilatı için başarılı ihraçlar yapan şirketin tabancaları ABD Özel Kuvvetleri tarafından MK23 MOD 0 olarak adlandırılmıştır. Bu modellerle yapılan testlerde herhangi bir sorun yaşanmadan 24.000’in üzerinde atış yapılabildiği gözlemlenmiştir. Böylesine dayanıklı ve çeşitli alıcıların gözdesi olan silah farklı çevre testlerinden de başarıyla geçmesini bilmiştir. -42 °C’den 67 °C’e kadar farklı ısıl ortamlarda başarıyla atış yapılabilen ve herhangi bir ters-etki yaratmayan silah kendisine olan güveni tazelemiştir. Sanırım yağmur, çamur testlerindeki başarısından söz etmemize gerek bile yok. 1993’te üretilmiş olmasına rağmen Heckler amp; Koch kalitesini sonuna kadar taşıyan bu silah, farklı eklentilere uygun olarak tasarlanmış, gerek hafifliği ve kullanım pratikliği gerek mekanizmasının kalitesi ve saha görevlerindeki başarılarından fazlasıyla adından söz ettirmiştir ve birçok güvenlik gücü tarafından halen beğeniyle kullanılmaktadır.

Kullanıcılar

Avustralya, Danimarka, Estonya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İrlanda, Japonya, Litvanya, Lüksemburk, Malezya, Pakistan, Polonya, Portekiz, Çin Halk Cumhuriyeti, Singapur, Güney Afrika, İspanya, ABD gibi dünyanın farklı coğrafyalarından birçok ülkenin gerek ordularının gerek polis teşkilatlarının envanterlerindeki yerini almıştır.

Özellikler


TİP:
Tabanca

UYRUĞU: Almanya

TASARIMCI: Hecleramp;Koch

DİZAYNCI: Helmut Weldle

KULLANIM TARİHİ: 1993’ten beri

AĞIRLIK: 0.72 kg (şarjörsüz)

UZUNLUK: 19.4 cm

NAMLU UZUNLUĞU: 10.8 cm

MÜHİMMAT: 9 mm Parabellum, .40 Samp;W, .45 ACP, .357 SIG

ETKİLİ MENZİL: 50m (9×19 mm Parabellum) , 30m (.45 ACP)

AZAMİ MENZİL: 500 m

VARYASYONLAR: USP Compact, USP Compact Tactical, USP Tactical, USP Expert,

USP Match, USP Elite, USP Combat Competition, P8 Pistol

MEKANİZMA: Kısa geri tepmeli, DA/SA, DA/DAO.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here