Cimarron Eliminator Serisi Revolverleri

Cimarron Firearms Company, özellikle kovboy tarzı atışlar yapan atıcılar için yeni revolver tasarımlarını görücüye çıkardı. Firmanın diğer ürünleri de zaten Amerikan İç Savaşı’nda kullanılan tüfeklerden Vahşi Batı tarzı revolver ve levyeli mekanizmalı tüfeklerden oluşuyor. Eliminator Serisi olarak adlandırılan yeni seri ise 3 yeni revolverden oluşuyor.

CİMARRON’DAN REVOLVER TASARIMINDA YENİ ÇİZGİ

Bu revolverlerin tasarım kısmında ise, Cimarron firmasına özel olarak, ünlü tarihi silah yeniden tasarımlayıcısı F. Pietta imzası bulunuyor. Eliminator serisi bütün revolverlerin ortak özellikleri kovboy tarzı atışa uygun çalışma mekanizması ve %25 daha kısa horoz mesafesidir. Bununla birlikte modellere has bazı özel düzenlemeler mevcuttur:

CİMARRON ELİMİNATOR 8

Yeni Eliminator 8 (Octagon), 4.75 inç (12 cm) oktagonal namluya ve savaş öncesi gövde tasarımına sahiptir. Bu şık revolver ayrıca kareli oyma işlemeli askeri tarz bir kabzaya, yüzeyden sertleştirilen gövdeye ve gövdeye sabitlenmiş, mavi renkli oksitleme uygulanmış bir gövde üstü parçaya da sahiptir. .357 Magnum/.38 Special ve .45 Long Colt modelleri bulunan revolverin satış fiyatı ise 778$.

CİMARRON ELİMİNATOR C

Müsabakalar için özel olarak üretilen Eliminator C (Competition), 4.75 (12 cm) yuvarlak namluya sahiptir. Gövde yapısı ve oksitlenmiş görsel bölümü Eliminator 8 ile aynı olmakla beraber kabza işlemelerinde bazı değişiklikler bulunmaktadır. Eliminator 8 gibi Eliminator C de .357 Magnum/.38 Special ve .45 Long Colt mühimmat kullanan versiyonlara sahiptir. Bu revolverin satış fiyatı ise 596$.

CİMARRON ELİMİNATOR TS

Yeni Eliminator TS (Thunderstorm) serinin içerisindeki tek çeşitli uzunlukta namlulara sahip modeldir. 3.5 inç (8.9 cm) ve 4.75 inç (12 cm) versiyonları mevcuttur. Ayrıca modele de adını veren Thunderstorm (gök gürültülü fırtına) isimli özel horoz tasarımına sahiptir. Bu horozun özelliği konfor için alçak ve geniş profilli olması ve kaymaz yapısıdır. Eliminator TS modelinin operasyon kısmında da bir takım değişiklikler yapılarak diğer iki modelden farklı hale getirilmiş, Thunderstorm mekanizma denilen bir mekanizma ile özellikle de atlı müsabaka atıcıları için mükemmel bir revolvere dönüştürülmüştür. Ayrıca bu modelin diğer iki modelden farklı olarak cilalı çelik gövde seçeneği de mevcuttur. Sadece .45 Long Colt kalibresinde üretilen Eliminator TS’nin satış fiyatı ise 747$ olarak belirlenmiş.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here