Düşlerimi Süsleyen 10 Efsane Silah

Her biri ya yılların tecrübesiyle efsaneleşmiş ya da yeni teknolojilerle gücüne güç katmış 10 mükemmel silah! Eğer imkanınız varsa başta ABD olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki atış poligonlarında bir arada bulabileceğiniz bu silahları kullanmanızı tavsiye ederim. Ama sonuçta bu kişişel liste, benim tercihlerimden oluşuyor. Peki, sizin listenizin ilk sırasında hangi silahlar var?

10. Mauser 98
Mauser 98’in mükemmel bir tüfek olduğunu herkes duymuştur. Onun hakkında söylenen şeyler hep ne kadar iyi olduğu, parçalarının hep birlikte bir ahenk içinde çalıştığı, türdeşlerine öncülük ettiği gibi şeylerdir.

Tüfekler güçlü, kolay ateşlenebilir, temiz, kolay öğrenilebilir ve bir tost makinesi kadar güvenilir silahlardır. 98’i 10 numara yapan tek etken ise sürgülü mekanizması. Son zamanların popüler sistemi olan otomatik dolduruşlu sistemler Mauser’in sürgülü mekanizmasının önüne geçmiş gibi görünüyor. Ancak yine de Mauser 98 ile atış yapmak gerçekten bambaşka bir deneyim.
9. M1 Garand
Bir Kanadalı tarafından icat edilen “M1 Garand” Amerika’nın gücünün, yeniliğinin ve gururunun simgesi haline gelmiş bir silah. M1 Garand 20 yıl boyunca Amerika Birleşik Devletleri’nin ana piyade tüfeği olarak hizmet vermiş. Amerika Sivil Atıcılık Programı tarafından da M1 Garand’ın hünerleri tescillenmiş. M1 Garand gerçekten diğer silahlardan farklı bir atıcılık deneyimi yaşatıyor.

Eğer bir Garand’ın arkasındaysanız elinizde ağır vuruşlu 8 tane 30-06 fişeği bulunuyor ve her mermiyi ateşledikten sonraki çıkardığı mermi sesi suratınızda istemsiz bir gülümsemeye yol açıyor. M1 inanılmaz derecede isabetli bir tüfek. Halen Amerika’nın neredeyse her yerinde çeşitli müsabakalarda kullanılmakta.
8. Otomatik Dolduruşlu Bullpup (Herhangi biri)
İnsanlar Bullpup silahlara ya aşık olur ya da nefret ederler. Hangi tarafta olduğunuzu keşfetmenin tek yolu elinize bir Bullpup alın ve ateşlemeye başlayın. Bullpup açısından geniş bir ürün yelpazesi mevcut: AUG, TAVOR, PS90, FS2000… Hangisini denerseniz deneyin sonunda söyleyeceğiniz şey onun ne kadar “emsalsiz” olduğu olacaktır.

Peki Bullpuplar geleceğin hafif silahları mı olacak? Bazı ülkeler böyle düşünüyor ancak diğer büyük oyuncular kendilerini yeniliklere kapatıp geleneksel silahlarla devam etmeyi planlıyor. Her halükarda bulabilirseniz bir Bullpup bulun ve deneyin.
7. İyi bir 1911
İşte 1911’lerin neden 100 yıldan uzun zamandır piyasada olduklarının nedeni: İnsanlar onlarla atış yapmaya bayılıyorlar. John Browning’in zekası ve tasarımıları bugün bile hakim çevreler tarafından saygı görüyor ve 1911 de bu zekanın ve tasarım ustasının bir ürünü. Onu savaşlarda kullananlar, evlerini koruyanlar ve birçok müsabaka galibi; 1911’in mekanizması, mükemmel kabza açısı, güvenilirliği ve kullanıcıyla adeta dost olması hakkında sayısız övgüler yağdırıyorlar.

Polimer tabanca sahipleri kimsenin ağır, düşük mermi kapasiteli ve modası geçmiş bir tabanca kullanmak istemeyeceğini söyleyebilir. Ancak 1911 ile yapacakları tek bir atış ile mükemmel alaşımlı parçalarının birlikte ne kadar uyum içerisinde çalıştığını görecek ve bunun mükemmel bir atış deneyimi olduğunu belirteceklerdir.
6. M16
Bu silah Amerikalıları aşık oldukları ahşap dipçikten ve .30 kalibrelik mermilerden ayırmaya yetmiştir. M16 mükemmel derecede tutarlı bir tüfek. Parçalarını ve konseptini kendisinden önce gelen silahlardan özenle ödünç almıştır:

-FAL’den silahın açılmasına ve temizlenmesine izin veren menteşeli gövde sistemini aldı.
-Boş kovanın atıldığı kısmın kapak tasarımını Almanların 2. Dünya Savaşında kullandıkları StG44’ten aldı.
-Sürgü kilitleme mekanizması M1941 Johnson tüfeğindekine benzer bir şekilde yapıldı.
-Boş kovanın atılmasını sağlayan mekanizma Remington Model 8’dekine benzer şekilde yapıldı.
-Almanların FG42’sinden ve M1941 Johnson’dan alınan fikirle düz hatlardan oluşan dipçik tam otomatik atışlarda namlunun yukarı kalkmasını azalttı.
Bu faktörler silahın isabetliliğine katkıda bulundu. Alüminyum alaşımlar ve polimer birleşiminden oluşan ve az önce belirttiğimiz faktörleri de ödünç alan yeni Amerikan silahı M16, ilk olarak Vietnam’da görevlendirildi. Yeni silah hafifti, isabetliydi, hatasızdı ve zamanının ötesindeydi. Zamanla onu kim eline alırsa çok beğenmeye başladı. Tam otomatik modda bile kolaylıkla kontrol edilebilir bir silah üretildi. Uzun lafın kısası mutlaka bir M16 ile atış yapmalısınız.
5. Hamp;K MP5
MP5 hafif makineli tüfekler arasına girdiğinde altın standartındaydı. Üretilir üretilmez çok geniş alanda kabul gördü ve kullanılmaya başlandı.

5.56 karabinalar standart haline gelene kadar MP5 askeri sızma birliklerinin, gizli servislerin, polislerin ve HK94 kullanan herkesin ana silahıydı. Çok fazla MP5 satıldı ve satılanlar sadece periyodik bakımları için fabrikaya geri gönderildiler.
4. Büyük Kalibreli Bir Rovelver
Kendini Red Kid gibi mi hissediyorsun? Eğer bir Smith Wesson Model 29 sahibiysen bence de hissetmelisin. Büyük kalibreli bir rovelver ateşlemek yeni başlayanlar için acı verici olabilir. Fakat biraz eğitim, çalışma ve .44’lük Magnum takımlarıyla neler yapabileceğinize inanamayacaksınız.

Büyük kalibreli rovelver ateşlerken refleks olarak korku emareleri görülebilir ancak tek bir atıştan sonra kendinizi daha erkeksi hissedeceksiniz. Eğer böyle bir silah alırsanız paranızın ve emeğinizin karşılığını kesinlikle verecektir.
3. Şerit Beslemeli Birşeyler
Bir makineli tüfekle ateş etme tecrübesinin izahı çok zor ancak tek bir kelime söyleyebiliriz ki: Müthiş. M249’dan M2 Browning’e, su soğutmalı Maxim makineli tüfeğine kadar bütün makineli tüfekler her zaman düşmana korku salmış ve arkasında bulunana büyük bir güven vermiş silahlar.

Siz de eğer imkanınız varsa bu canavarların birinin başına geçin ve biraz gürültü yapın.
2. AK47
Herhangi biri yanınızda AK47’nin ne kadar kolay kontrol edildiğinden veya tam otomatik atış yapabildiğinden bahsediyorsa bilin ki söylediği herşey yalandır. AK47 her ateşlediğinizde adeta bir makineli tüfek hissiyatı verecektir.

Bu silah dünya üzerindeki her çatışmada kullanılıyor ve her yerde etkililiğini kanıtlamış durumda. Dayanıklılığı, bakım gerektirmemesi, kolay kullanılabilir olması AK47’yi bu denli tercih edilir hale getiriyor. Her koşul altında AK47’nin çalışacağını bilmek insanlara ayrıca güven veriyor. Dünya üzerinde en çok bulunan silah olan AK47, eğlenceli ve farklı tecrübesiyle listemizin 2. sırasında olmayı hak ediyor.
1. Sürgülü Mekanizmalı Bir .22 Kalibre Tüfek
Ne? Bunca silah arasında listede bir .22 kalibre? Hem de 1. sırada? Evet., Sürgülü mekanizmasıyla .22 kalibrelik bir tüfek bütün anlattığımız bütün ateşli silahlardan daha eğlenceli bir silah. .22 kalibrelik bir tüfek ve iyi bir dürbünle her gün –hem de ekonomik bir şekilde- hedefinizi mermi yağmuruna tutabilirsiniz. Susturucu silahın ses faktörünü ciddi bir şekilde azaltacaktır.

Hedef alıştırmalarında veya küçük avlar için kullanılabilen bir silah. Ayrıca yeni başlayanlar basitliği ve sessizliği sebebiyle çokça tercih etmekte. Diğer silahlara onca para vereceğinize .22’lik bir tüfek alın ve eğlencenize bakın.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here