Nerf: Bir Uzay Markası

Diyelim ki patlamaları bol, adrenalini tavanda bir bilimkurgu filmi veya dizisi çekeceksiniz. Metal ve lazerden yapılmış bir evreni inşa etmek son derece zahmetli olacak. Harcamaların ucu gözükmeyecek, hele de 100 milyon doların standart aksiyon filmi bütçesi sayıldığı bir zamanda. Ama iş geleceğin müthiş silahlarını bulmaya gelince, oyuncakçıya uğramanız yeterli.

Süngerden yapılmış dartlar atan oyuncak silahları üreten ve alanında tek olan Nerf markasını belki duymuşsunuzdur. Oyuncak olduklarından şüphe etmemeniz için parlak renklerde imal edilen, avuca sığan tek atımlık tabancadan, aynı anda sekiz dart atan devasa tüfeklere kadar çeşit çeşit modelleri bulunuyor. Ve ortalıkta pek sesleri sedaları çıkmasa da, bu silahları ilk hallerinden ayırt edilemeyecek şekillere dönüştürmeye gönül vermiş bir tasarımcı kitlesi var. Ama sağa sola iki conta bir fener takmaktan söz etmiyoruz.

Bu kişiler büyük bir özenle, uzayın fethedildiği bir gelecekten fırlamış silahlar yaratıyor. Neon renkli Nerf silahları, üzerinde çalışmaya oldukça elverişli bir taban sunuyor. Sökülebilir ve eklenebilir parçalardan bol bol bulunduğundan, kutudan çıkan aletle alakası olmayan yepyeni tasarımlar elde etmek mümkün.

Hollywood da bunun farkında olacak ki, zaman zaman Nerf silahlarını farkında olmadan bazı filmler ve dizilerde görmüş olabilirsiniz. Örneğin 2009 yapımı Hunter Prey’de, Nerf’ün N-strike Recon CS-6 ve Longshot modellerini görebilirsiniz.

2011’de yayınlanan Terra Nova, kullandığı Nerf tabancalarına uyguladığı aşınmış kaplama ve metal görüntüsüyle, işi oldukça ciddiye almıştı. The ABC’s of Death antolojisinde yer alan V for Vagitus adlı bölümde, Maverick ve Vulcan modelleri bulunuyor. İş siyah boyayı püskürtmekle bitmiyor elbette. O kadar aksiyona maruz kalan aletin pırıl pırıl olmasını beklemezsiniz.

Gerçekçi bir yüzey aşınması, silahın ikna edici olmasında harikalar yaratıyor. Görüldüğü gibi, yeterince özenli modifiye veya ışıklandırmayla sünger atan bir oyuncağı heybetli bir bilimkurgu silahına çevirebilirsiniz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here