Konforun Adı: Benelli SuperNova Pompalı Tüfek

İtalyan silah üreticisi Benelli, ürettiği yarı-otomatik ve pompalı tüfek modellerinin kolluk kuvvetleri, atıcı ve avcılar tarafından üstün performanslı ve kullanışlı bulunmasıyla tartışmasız adından söz ettiren bir firma.

Benelli’nin yarı-otomatik yivsiz tüfeklerinin asıl kabiliyeti fişek seçmemesi ve atış hızının çok yüksek olması. Bu yazımızda Benelli’nin klasmanının çok üstünde bir ergonomiye sahip SuperNova Pompalı Tüfeğini inceleyeceğiz.



SuperNova’da atıcının konforu için herşeyin düşünüldüğünü söyleyebiliriz;


Rilsan Technopolymer Kaplama

Mükemmel korozyon direncine sahip özel polimer malzemeden yapılmış dipçik ve el kundağı; aktif kimyasal direnci ve düşük nem tutuculuğu sayesinde en düşük sıcaklıklarda bile darbelere karşı en yüksek dayanıklılığı sağlıyor.


Ayarlanabilir Tetik Mesafesi

SuperNova da 352mm ile 378mm arasında ayarlayabileceğiniz tetik mesafe ayarı mevcut.



Ayarlanabilir Yanaklık Yüksekliği ve Dipçik Mesafesi

SuperNova’nın 3 ayrı dipçik mesafe ayarı ve yanaklık yükseklik opsiyonu sayesinde kendi yanak ve nişangah türü-ölçünüze göre rahatlıkla ayar yapabiliyorsunuz. Ayrıca kundağın değiştirilebilir olması sayesinde atışınıza ve ihtiyacınıza uygun kundağı rahatlıkla kullanabilme imkanı sağlıyor.


Azaltılmış Geri Tepme

Ayrıca markanın geliştirdiği COMFORTECH Sistemi geri tepmeyi %47’ye kadar azaltmayı vaad ediyor.

SuperNova’nın, bir pompalı tüfek için mükemmel sayılabilecek bu özelleştirilebilir ergonomisi, sınıfında rakiplerini kıskandıracak düzeyde.

Sonuç olarak, Türkiye gibi yivli tüfek edinmenin gerek maddi, gerekse mühimmat sınırlandırmalarıyla kısıtlandığı ülkelerde yivli tüfeklere alternatif olarak yivsiz tüfekler klasmanında; Benelli SuperNova, adından ergonomi ve kalitesiyle uzunca bir süre söz ettirmeyi başaracak bir tüfek.



Teknik Özellikler

Üretici: Benelli Armi Spa

Model: Super Nova Tactical Telescopic

Sistem: Pompalı

Kalibre: 12 Numara

Namlu Boyu: 47 cm

Dipçik amp; El Kundağı Malzeme: Polimer

Ağırlık: 3400 gr

Fişek Kapasitesi: 4+1

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here