Silah Kanunu Tasarısı 1. Çalıştayı Tamamlandı!

Emniyet Genel Müdürlüğü himayesinde SİSİAD – Silah Sanayicileri ve Patlayıcı Maddeler İş Adamları Derneği işbirliğiyle 11-14 Ocak 2016 tarihleri arasında Konya – Dedeman Otel’de düzenlenen Silah Kanunu Tasarısı 1. Çalıştayı toplandı.

Silah kanunu tasarısı üzerinde yoğun çalışmalar yürütmüş olup kanunun günümüz Türkiye’sinin gereksinimlerine en uygun şekilde cevap verebilmesi için fikir alışverişinde bulunuldu.
İlgili devlet birimlerinin ve sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen Çalıştay’da katılımcılar, Türkiye silah ve savunma sanayisinin gelişimine katkıda bulunabilmek, sektörün önündeki engelleri kaldırmak, uluslararası rekabette milli üreticilerimizi güçlendirmek, yasadışı üretim ve haksız rekabetin önüne geçmek ve tedbirleri yoğunlaştırmak için çalışmalar yürütmüş, önemli mesafeler kat edildi.

3 gün süren Çalıştay’da gerçekleştirilen yoğun çalışmalar ve kanun ile ilgili birimlerin bir arada bulunması çalıştayın verimliliğini artırmış ve Türkiye’yi milli üretimde hızlandıracak, uluslararası piyasada üst sıralara taşıyacak görüşmeler yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı ve Silah Sanayicileri ve Patlayıcı Maddeler İş Adamları Derneği’nin birlikte düzenlediği Çalıştay’da yoğun çalışmalar bütün katılımcıları memnun etti, heyetlerin sonuç bildirgelerini okuması ve önümüzdeki süreçte çıkacak olan silah kanununun Türk Milleti’ne hayırlı olması temennileriyle Çalıştay sona erdi.

Silah Kanunu Tasarısı 1. Çalıştay’ına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ak Parti Konya 24. Dönem Milletvekili Mustafa Akış, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Musa Tiyek, 2. Sınıf Emniyet Müdürü Asım Bulat ve Nedim Burak Bildirici, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Atilla Gökdağ, Dinçer Dinç ve Hakan Liman, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Yılmaz Çıtır, Konya İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Albay Volkan Yılmaz, Beyşehir Jandarma Komutanlığı Jandarma Yüzbaşı Yalçın Uğurlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Sultan Gökgöz, MKEK Genel Müdür Yardımcısı Akif Akgül, MKEK Silah Şube Müdürü Nail Akdere, MKEK Kayaş Kapsül Fabrika Müdürü Ali Arslan, Silah Sanayicileri ve Patlayıcı Maddeler İş Adamları Derneği (SİSİAD) ve İdeal Av Spor Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Eryürek, SİSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cafer Sayılır (Sayılır AV) ve Bekir Gürel (Gürel Av), SİSİAD Genel Sekreteri Veysi İleri (İzmir Ticaret), SİSİAD Saymanı Yavuz Yollu (Ata Silah Sanayi), İSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık, Sarsılmaz Silah Sanayi’den Aydın Gül, Stoeger Genel Müdürü Ertuğrul Yanıt, diğer sektör temsilcileri ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve TPE yetkilileri katıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here