Airsoft da neyin nesi? Airsoft Tüfekler-1

Airsoft tüfeklerde tıpkı tabancalarda olduğu gibi çalışma prensibine göre iki tip’e ayrılıyor. Bunlar özel şarj edilebilir Pil ile çalışanlar ve gücünü Gaz(Green Gas-Co2)’dan alanlar. Şunu belirtmekte fayda var Airsoft tabancalarda oyuncular çoğunlukla Gaz’lı tercih ediyorsa Airsoft Tüfeklerde de tam tersi olarak Elektrik ile çalışanları tercih etmektedirler.

Nasıl Çalışırlar?
Airsoft Gaz’lı Tüfekler aynı Tabancalarda olduğu gibi çalışmakta. Gas Şarjörün içinde bir hazneye doldurulur. Daha sonrasında tüfek aynı Ateşli Silahlarda olduğu gibi kurulur. Bu kurma hem ilk BB’yi namluya sürer hemde Şarjör üzerinde Valfe vuracak olan çekiç’i kurmuş olur. Tetik çekildikten sonra düşen Çekiç Şarjör üzerinde Valfe vurarak doldurulan Gaz’ı anlık olarak serbest bırakır ve havayla karışan Gaz itiş gücünü sağlıyarak BB’nin hedefe doğru yönelmesini sağlar. Ayrıca gerçeği ile aynı olarak son BB atıldıktan sonra mekanizma geride kalır ve ateşleme kesilir. Örneğin AR15 platform bir Airsoft Replika ile atış yapıyorsanız son BB’nin atılmasından sonra Bolt mekanizması geride kalacaktır ve siz yeni Şarjörü taktıktan sonra Bolt Catch veya Bolt yoluyla yeni BB’yi sürmeniz gerekmektedir.

Airsoft Elektrikli tüfekler ise Gazlıya göre karmaşık sayılabilecek bir yapıya sahiptir. Airsoft Tüfeğin tipine göre değişen genellikle gövde içine oturtulmuş bir Gearbox (Dişli Kutusu) vardır. Bu Dişli Kutusu BB’yi yollamak için gerekli olan gücü sağlamak için bir pilden güç alır. Basit olarak anlatmak gerekirse şu şekilde çalışırlar. Tetik çekildiğinde Pil Gearbox içinde ki dişlileri çevirmeye yarayan motora güç verir. Kurulan dişliler Gearbox içinde çeşitli sertlikte yay bulunan piston’u geriye doğru çeker ve serbest bırakır. Serbest kalan piston BB’yi yollamak için gerekli olan havayı namluya doğru serbest bırakır ve BB hedefine doğru yol alır.

Gerçekçiler mi?
Evet oldukça. Eğer ortalama bir firmanın Replikasını almışsanız görüntü ve ağırlık olarak gerçeği ile hemen hemen aynı bir Replikaya sahip olursunuz. Airsoft oyuncuları özellikle bu konuda oldukça tutucudur. Örneğin gerçeği de Polimer olan HK G36 serisi tüfekler ABS olarak üretilir.
Sonuç
Airsoft tüfeklerin tabancalarına göre oldukça güçlü olduğunu belirtmekte fayda var. Eğlence için alınacaksa bile kesinlikle koruyucu gözlük olmadan kullanılması önerilmez. 6 mm’lik BB’ler çarptıkları sert yüzeylerde oldukça fazla sekme yapmaktadır. Airsoft tüfeklerin büyük bölümü 350-450 FPS aralıklarında bir güce sahiptir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here