M16’nın mirasçısı: Colt Canada LE901

35 seneyi aşkın bir süredir silah sektöründe hatrı sayılır bir konuma sahip şirketin temel faaliyet alanını oluşturan konvansiyonel silahlarda önemli başarılara imza atan şirket, Colt Canada LE901 7.62×51 NATO üretimi ile başarılarına bir yenisini daha eklemiştir.

Karlı ve dondurucu buzlu havalardan çöl sıcaklarına kadar mekanizmayı olumsuz etkileyebilecek hemen her savaş alanı koşulunda çeşitli testlere maruz kalan tüfek hepsinden başarıyla çıkmayı başarmıştır ve firmasının kalitesini bir kez daha ispatlamıştır. Durum böyle olunca dünyanın farklı yerlerinden başta asker ve polis olmak üzere çeşitli güvenlik güçlerinin envanterinde yerini almıştır.

Colt Canada LE901 7.62×51 NATO, güvenlik güçlerinin operatif ihtiyaçlarını gidermek için üretilmiş hem güçlü hem çok yönlü bir saldırı tüfeğidir. Tek parçadan oluşan monolotik üst kubuzu görev hassasiyetine göre ayarlanabilir yapıdadır. Ve bu tüfeğin bir avantajı da üst kubuz grubu ve namlu, 5.56×45 NATO grubundaki birçok Colt grubu tüfekte olduğu gibi herhangi özel bir ekipmana gerek kalmaksızın kolayca ve hızlıca sökülüp temizlenebilmesidir.

Tüfekteki serbest dolaşan namlu (orijinali free-floating barrel) sayesinde atışda maksimum hassasiyet teminat altına alınmıştır. Her iki elle de kullanıma uygun olması ve ergonomik tasarımı sayesinde tüfeğin kullanımı bir hayli kolaylaşıyor.


Özellikler

Kalibre: .308 Win (7.62×51 NATO).
Ağırlık: 4.3 kg.

Toplam Uzunluk: 87 cm (dipçik kapalıyken) 95.3 cm (dipçik açıkken).
Namlu Uzunluğu: 40.89 cm.
Mekanizma: Yarı-otomatik.
Yiv Set Arası Boşluk: VLTOR™ dipçiği.
Ek Özellikler: Her İki Elle Kullanılabilir, Emniyet Tertibatı Mevcuttur.
Yiv ve Setler: 1/12 RH

• C7/ C8/ M16/ M4 Colt tüfeklerinin mirasçısı olan bu tüfek hepsinin güçlü yanlarından bir parça almayı başarmıştır.
• Tüfek; montaj, bakım, silahı sökme ve yeniden montaj ederken büyük kolaylık ve pratiklik sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir.
• Sertleştirilmiş çelik sayesinde çeşitli zorlu koşullar altında dahi üst kubuzun ömrünün uzamasını garantilemiştir.
• Yeni gelişmiş sürgü materyali mekanizma ömrünü uzatmıştır.
• Yeni kovan çekme tırnağı ve çıkarıcı tırnak mili sayesinde sistem güvenirliği artırılmıştır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here