Kıbrıs’ta Yapılan Pompalı Tüfek Dünya Kupası Son Buldu!

En çok madalyayı İspanya takımı kazanırken ABD onu ikincilikle takip etti…

İspanyol takımı en çok madalyayı kazanarak ISSF Pompalı Tüfek Dünya Kupası’nda en çok podyum gören takım oldu. Kupa bugün yapılan yarışmaların ardından son buldu.

Erkekler Trap altın ve gümüş madalyayı kazanan Alberto Fernandez ve Antonio Bailon, Skeet’te gümüş madalyayı alan Juan Jose Arambururu ve Kadınlar Trap yarışmasında iki kez bronz madalya alan Fatima Galvez sayesinde ABD’nin önüne geçen İspanya en çok madalya kazanan ülke oldu. İkinci ülke olan ABD ise onu 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile izlerken İtalya, Lübnan ve Ukrayna ise birer altın madalya kazanarak üçüncülüğü paylaştılar.




Lefkoşa’da bulunan Kıbrıs Olimpiyat Atıcılık Alanı’nda yapılan yarışma 17 Mart tarihinde başlamıştı. 61 ülkeden gelen 373 atlet Rio Olimpiyatları için kazanabilecekleri son kotalar için kıyasıya yarıştılar.

ISSF yetkilileri organizasyon hakkında şunları söyledi;

ISSF Teknik Delegesi Mohamed Wahdan: “Bu Dünya Kupası organizasyonunu yapan tüm komiteye teşekkürlerimi sunuyorum. ISSF Başkanı Olegario Vazques Rana ve ISSF Sekreteri General Franz Schreiber’in bana verdiği yetkiyle bu organizasyonu bitmiş ilan ediyorum.”

Kıbrıs Atıcılık Sporları Federasyonu Başkanı Demetris Lordos: ”ISSF’e Kıbrıs’a tekrardan güvendikleri için teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın başarıya ulaşmasını sağlayan tüm atletlere, görevlilere ve gönüllülere de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. “

ISSF Dünya Kupası Serisi, Brezilya’da devam edecek. Burada karışık Tüfek, Tabanca ve Pompalı Tüfek Dünya yarışmaları 13-25 Nisan arasında Rio 2016 Olimpiyatları’ndan önce Olimpik derecede test seviyesinde yapılacak. Tüm yarışmayı takip edip sizlere tabancavetufek.com’dan ulaştırmaya devam edeceğiz.


Madalyalar
Sıralama Ülke Altın Gümüş Bronz Toplam
1 İSP 1 1 2 4
2 ABD 1 1 1 3
3 İTA 1 1
3 LÜB 1 1
3 UKR 1 1
6 KIBRIS 1 1
6 İNG 1 1
6 ALM 1 1
9 AVS 1 1
9 HIRV 1 1
5 5 5 15
Yarışmalara göre madalya kazananlar
Yarışma Tarih Madalya İsim Ülke
Erkekler Trap 24 MART 2016 Altın FERNANDEZ Alberto İSP
Gümüş BAILON Antonio İSP
Bronz CERNOGORAZ Giovanni HIRV
Erkekler Double Trap 19 MART 2016 Altın CHIANESE Alessandro İTA
Gümüş HOLGUIN Jeffrey ABD
Bronz WILLETT James AVS
Erkekler Skeet 20 MART 2016 Altın MILCHEV Mikola UKR
Gümüş LLEWELLIN Ben William David İNG
Bronz ARAMBURU Juan Jose İSP
Kadınlar Trap 21 MART 2016 Altın BASSIL Ray LÜB
Gümüş SCHEIBL Sonja ALM
Bronz GALVEZ Fatima İSP
Kadınlar Skeet 22 MART 2016 Altın CRAFT Morgan ABD
Gümüş ELEFTHERIOU Andri KIBRIS
Bronz JACOB Katharina Monika ABD

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here