STREAMLİGHT RESCUE: HAYAT KURTARMAK İÇİN ÜRETİLDİ

    Profesyonel ve askeri kullanım amaçlı yüksek performanslı fener üreticisi Streamlight firmasının en yeni ürünlerinden biri Sidewinder Rescue. Rescue, ince ve hafif bir el feneri. Su içerisi dahil her türlü acil durumlarda hayat kurtarıcı rol oynamak için tasarlanmış bir ürün.

    Rescue’nin yanıp sönen ve sabit olmak üzere iki modu bulunuyor. Her iki modda da ışık 4 adet C4 LED lambalardan sağlanıyor ve bu sayede 55 lumen ışık seviyesine kadar aydınlatma sağlayabiliyor. Beyaz LED ışıkların yanı sıra askeri alanda kullanılmak üzere mavi, yeşil ve kızılötesi LED aydınlatmaları da bulunuyor. Genel olarak mavi dost kuvvetleri uyarmak, yeşil gece görüş optiklerinin görüş kuvvetini arttırmak ve kızılötesi lamba ise gizli operasyonlarda kullanılmak üzere tasarlanmış.




    Sert darbelere karşı dayanıklı fenerin 185 dereceye kadar dönebilen bir başlığı bulunuyor. Bu sayede kemere veya vüzut üzerinde herhangi bir yere sabitlenmiş dahi olsa istenilen yönde aydınlatma sağlanabiliyor. Fenerin üzerindeki alüminyum tabaka da kaska takabilmek için Velcro® uyumlu bir yüzey sağlıyor.

    Rescue iki adet AA pil ile çalışıyor. Fenerde AA pil tercih edilmesinin de sebepleri var. İlk olarak zorlu sıcaklık şartlarında kullanım için AA pillerin -40 ile 60 derece arasındaki sıcaklıklarda çalışabilmesi. İkinci sebep ise karanlık ortamlarda pil değişimi gerekmesi halinde AA pillerin üzerinde + ve – kutupları bulmayı sağlayan dokunsal işaretlerin bulunması. Ayrıca pil kapağının kaybolmasını engellemek için kapak gövdeye bağlıdır.

    6cm genişlik ve oynayabilen baş kısmı dahil 12cm uzunluğa sahip Rescue 124gr ağırlığında. Fenerin sadece çöl kahverengisi renk seçeneğine sahip. Ayrıca feneri satın aldığınızda kemer vb. yerlere kolayca sabitlemek için bir aparat da hediye olarak gelmekte. Ürün firmanın önerdiği satış fiyatı ise 148$. Firmanın kendi web sayfasından teknik özelliklere bakabilirsiniz.

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here