Doublestar’dan PHD 1911

ABD’nin adeta milli tabancası haline gelmiş olan 1911’i bir de Kentucky’li üretici DoubleStar’dan görün!

DoubleStar’ın en son seri 1911’leri “PHD 1911” olarak geçiyor. PHD kısaltması aslen akademik terminolojide “doktora” manasına geldiğinden dolayı; tabancanın, yabancı kaynaklarda “felsefe mi yoksa tıp doktorası mı bu?” şeklinde alay konusu olduğunu görüyoruz. Lakin PHD 1911’in kısaltmasının gerçek açılımı “Personal Home Defence” yani “Bireysel Ev Savunması” anlamında.

Zaten PHD kısaltması da bize silahın tasarımının detayları ile de ipucu veriyor: PHD 1911, tam boyutlu bir tabanca olmasına rağmen gizlenebilir taşımaya da oldukça uygun bir tabanca. Tam boyutlu .45 kalibre tabancalar içerisinde tüm piyasanın en kibar modellerinden biri olduğunu söylememiz kesinlikle yanlış olmaz.

Yalnızca 935 gram boş ağırlığa sahip olan PHD 1911’in kurma esnasında kolay ele gelmesi için sürgüsünün üzerinde derin ve geniş kavrama olukları mevcut. Ayrıca XS’ten Express Nişangahlar ihtiva eden silahın arpacığının tritium’lu olduğu belirtiliyor. Sürgünün tepesi ise tıpkı yivsiz tüfeklerdeki gibi tırtıklı bir banda sahip. Bu sayede silahın boyası yıllar içinde çıkmaya başlasa bile daha uzunca bir süre nişan hattınıza çevreden gelen ışıklar doğrudan yansıma yapamıyor

Ayrıca silahın kavraması üzerinde de epey durulmuş. Nitekim .45’liğin geri tepmesini kontrol etmek 9mm’ye kıyasla daha zor. Bombeli kabzası, Wilson Combat üst sınıf kunduz kuyruğu emniyete sahip. Ayrıca namlu ekseni atıcının kollarına daha yakın. Bu sayede kontrol etmesi oldukça rahat bir .45’lik tabanca meydana gelmiş. Zaten 1911 ile daha evvelden atış yaptıysanız, geri tepme mevzusu aklınıza belki gelmemiştir bile! 1911’in ince ve uzun tasarımı, silahın geri tepmesini diğer .45’liklere kıyasla daha hafif kılıyor. Zaten tek sıra şarjörü sayesinde de kabzasını sıkıca kavramak daha kolay.

Silahın mümkün olduğunca hafif ve zarif olması için yapılan çalışmalar sonucunda maalesef bu modelde picatinny kızağı eklenmemiş. Bu kızağın eklenmesi, silahın tasarım amacını tamamen ihlal ederdi. Nitekim hem tam boyutlu hem de gizlenebilir bir .45 kalibre tabanca tasarlamak zaten yeterli bir külfet! PHD 1911’in ABD piyasasındaki tavsiye edilen satış fiyat ise $1,364.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here