HI-LUX CMR8 1-8X26MM Taktik Dürbün

Hi-Lux firması Florida/Daytona’daki 2015 Big 3 Media etkinliğinde yeni taktik dürbün prototipini tanıtıma sundu. Henüz tamamen satışa sunulmayan dürbün firmanın CMR serisinin yeni üyesi olarak oluşturulmakta. Fiyatı tam olarak belli olmamakla beraber Hi-Lux firması 1000$’ın altında bir fiyatla satışa sunulacağını belirtiyor.

Yeni 1-8x26mm dürbün prototipi etkinlik esnasında Aero Precision M5E1 AR-10 tipi bir tüfeğe modüler tek parça üst takımla monte edili halde bulunmaktaydı. Dürbüne ilk baktığımızda dikkat çeken nokta 1-8x bir dürbüne nazaran çok kısa olması. CMR 1-4x24mm modelle aynı boyda tasarlanmış. CMR8 dürbün çok kuvvetli .308 mermilerin ateşlenmesi esnasında dahi tüfeğe adeta sımsıkı sarılarak son derece etkili bir şekilde çalışıyor. CMR8 ayrıca odak düzlemini yoğun oranda aydınlatarak retiküllerin daha da işlevsel hale gelmesini sağlıyor. Aydınlatma ayar düğmesi dürbünün sol tarafında bulunuyor ve her seviye ayarlamasında kapalı hale gelerek pil tasarrufu sağlıyor.

Dürbünün tüp boyu 34mm. 34mm tüp uzunluğu 1-8x dürbünlerde alışılagelmiş bir uzunluk. Bu denli kısa toplam uzunluğa rağmen tüp boyunun uzun tutulması biraz hayal kırıklığı yaratabiliyor. Ancak toplam boyun kısa tutulmasının bir avantajı da ağırlık indirgenmesi. Hi-Lux CMR8’in toplam ağırlığı 550gr civarında ve bu ağırlığı ile piyasadaki 1-8x dürbünler arasındaki en hafif dürbün olma özelliğini taşıyor. Retikül işaretlerinin tasarımı ve çalışması prototipte pek de iç açıcı değil. Demo versiyon olarak sadece artı şeklinde bir mil-dot gösterge tasarlanmış. Ancak firma retikül üzerinde çalışmaların devam ettiğini ve farklı retikül tasarımları yapılacağını belirtiyor. Ayrıca bu farklı işaretler arasında hızlıca geçiş yapılarak farklı uzaklıktaki hedefler arasında kolayca geçiş yapılabilecek. Hi-Lux CMR8’in SHOT Show 2016’da piyasaya sunulmak üzere yetiştirileceği firma tarafından belirtilenler arasında. Fiyatın henüz belli olmadığını belirttik ancak 1000$’dan biraz daha düşük olacağı bekleniyor. Almak isteyenler SHOT Show 2016’da Hi-Lux standını mutlaka ziyaret etmeliler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here