43. IWA Outdoorclassics / Güvenlik Zirvesi: Enforce Tac 2016

Son beş yıldır, IWA OutdoorClassic ile birlikte alınan Enforce Tac (Uluslararası Sergi Kolluk Konferansı, Güvenlik ve Taktik Çözümler), kişisel güvenlik ve kolluk bilimlerinin her türlü yönleriyle ele alındığı, fuar, konferans ve etkinliklerden oluşan ve IWA ile aynı fuar alanında ancak ondan iki gün önce başlayıp IWA’nın başlamasıyla biten bir etkinlik.

Bu sene 2-3 Mart tarihlerinde beşincisi düzenlenen Enforce Tac, ilk kez 2012 yılında 62 katılımcı ile gerçekleşmişti. Sadece, profesyonel ve özel ziyaretçilerin girebildiği Enforce Tac’da bu yıl 152 katılımcı firma stant kurdu ve 2700 ziyaretçi kapılardan içeri girdi. Bu artan ilginin artında dünyadaki terör olaylarındaki beklenmedik tırmanışın büyük bir önemi olduğunu belirtmek lazım. Almanya, ABD, İtalya ve Avusturya’nın öne çıktığı Enforce Tac’in açılışında konuşan Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann “2012 yılında bağımsız bir fuar olarak başlattığımız Enforce Tac, güvenlik ve kolluk çevrelerinde kendini kanıtlayarak her geçen yıl daha da popüler hale gelmekte.” diyerek fuarın ve etkinliklerin gelişmesine vurgu yaptı ve “Bu yüzden özellikle son yıllarda Nürnberg için bir başarı hikayesi haline gelen Enforce Tac etkinliğinde katılımcı ve ziyaretçi olan herkese teşekkür ediyorum.

Burada üretilen başarı ivmesi ülkemizin güvenliği için değerli bir katkıdır.” sözleriyle konuşmasına devam etti. Bakan etkinliğin iç güvenlik açısından çok önemli olduğunu ve Bavyera’da suçla mücadeleye olan katkısı bakımından uluslararası bir üne kavuştuğunu belirtti. “Biz ileri teknolojiyi çok özel yatırımlar için kullanıyoruz. Peki neden teknolojiyi güvenlik güçlerimi modern, taktiksel ve yüksek kaliteli ekipmanlarla donatmak için kullanmayalım.

Bu etkinliğin temel amacı da güvenlik sektöründe kullanılan ekipmanların daha modern ve kaliteli olabilmesini sağlamak.” diyerek etkinliğin hedef noktası hakkında katılımcı ve ziyaretçilere bilgiler verdi. Resmi kurumlar için silah ve mühimmatlar, balistik aksesuarları, optikler, elektronik ve haberleşme, otomotiv teknolojileri, ilk yardım, güvenlik uzmanları, polisler, adli yetkililer ve silahlı kuvvetler için taktiksel ekipman ve üniforma alanlarındaki son gelişmeler ve ürünlerin tanıtıldığı fuarda Avrupa Polis Eğitim Konferansı (EPTC) da gerçekleştirildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here