Heckler Koch VP40: VP9’a Abi Geliyor

Heckler Koch firması kendini yeni modelleri üzerinde düşünerek ve çeşitlendirerek her zaman hem genç hem de yenilikçi bir çizgide tutmasıyla ünlü. VP9 modelinin başarısından memnun kalmış olacaklar ki aynı seriye daha güçlü VP40 modeliyle canlılık getirmişler.

VP9 ile kıyaslandığında VP40 modeli nispeten daha kalın paslanmaz çelik bir üst gövdeye sahip. VP9’un aksine 15’lik değil 13’lük bir şarjör kapasitesine sahip. VP9’un tanıtılması ve sunulmasıyla Hamp;K firması silah piyasasında yeni bir dalgalanma yaratmıştı. 9mm bu model polimer kasası ile gizli horoz sistemine sahip ilk silahlardan olmuştu.

Hamp;K silahlarının modası gereği ; değişebilir kabza sırtları, sürgü arkasında bir pim emniyet belirteci, önden ve arkadan kurmayı kolaylaştıran işlemeleri, Picatinny rayı, aşamalı tetiği, P30 serisinden gelen ergonomik tutuş yüzeyi ve silahın kurulmasını ve kilitlenmesini sağlayan sürgü arkası takımları gibi tüm özellikler bu tabancada da mevcut.

Tabii ki Hamp;K’nın .40 kalibrelik VP40 modelini 2016 yılında duyurmasındaki en büyük etkenlerden biri şüphesiz kardeşi olan 9 mm’lik VP9’un önceden yakaladığı başarısıydı.

VP40 kardeşinin getirdiği tüm özelliklere sahip. Bunların arasında soğuk dövme ile üretilmiş namlusu, geliştirilmiş “hafif çekişli” tetiği, çift el kullanımnı sağlayan çok yönlü kontrol ve tabii hissedilen geri tepmeyi azaltmak için Hamp;K tarafından tescilli kısıtlandırılmış icra yayı. Elbette kalibre farkından dolayı şarjör kapasitesinde 15’ten 13’e bir düşüş ve bir miktar kalınlık farkı bulunsa da genel olarak iki kardeş birbirine çok benziyor. Silah aynı zamanda bu kapasitelerin yanında atıcılık sporu için özel 10’luk şarjör seçeneği de sunuyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here