Heckler Koch’tan Makineli Olmayan Tabanca: SP5K

Silahımız tabii ki de temini oldukça kolay olan 9mm için tasarlanmış ve de 30’luk şarjörü ile geliyor. Ancak üreticileri silahın satıldığı Birleşik Devletler eyaletlerini öncelikli tutarak, yasaklara mani olmaması açısında silah için 2 adet 10 mermi kapasiteli bir şarjör seçeneğini de sağlıyorlar. Özellikle kapasite sınırlamaları bulunan bizim gibi ülkelerde de çok işe yarayan bu düşük kapasiteli şarjörler oldukça kullanışlı.

Diopter arpacık ve ayarlanabilir gez ile MP5’ler ile neredeyse aynı görüntüye sahip tabancamız. Ayrıca ek olarak eğer üzerine herhangi bir atış optiği takılmak istenirse diye bir de Picatinny aksesuar rayı yerleştirilmiş. MP5’lerde bulunan gecikmeli döner kilit tepme mili sistemi silahta mevcut. Yine MP5’lerde bulunan ve kovan atımı için geri beslenen gazlara kayganlaştırıcı etkisi olan yivli odacık mevcut.

SP5K standart emniyet mandalına da sahip ancak yarı otomatik olduğundan sadece ateş ve emniyet seçenekleri mevcut. Şarjör bırakma mandalı yine MP5’te olduğu gibi kubuz yanında düğme biçiminde bulunuyor.

SP5K askeri standartlardaki MP5’ten bir miktar daha uzun. Eşsiz üst el kundağı onu kuzeninden biraz daha uzun yapıyor, yaklaşık 35.5 cm (14 inç) kadar. Silahın yüksekliği 21.84 cm (8.6 inç) ve kalınlığı 6.1 cm (2.4 inç) boylarında. Namlu boyu ise, 11.5 cm’den (4.53 inç) biraz uzun. Ağırlığı ise boş haliyle 120 gram ve silahın tetik ağırlığı; 190 ile 284 gram arasında. Bu veriler Heckler amp; Koch firması tarafından verilen sayılardır. SP5K ayrıca tek noktadan bağlı askı kayışı ve yedek şarjör, nişangah aparatları, kayış oturağı gibi ekstra aksesuarları gümrükte fazladan masrafa sebep olmasın diye sert muhafazalı çantası içinde geliyor.Çift şarjörle beraber gelen SP5K’nın tavsiye edilen satış fiyatı ise 2699$.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here