Boberg XR45-S: Ufacık 45’lik

Arne Boberg , Boberg XR9-S ve XR9-L ile zaten kendini hem bir tasarımcı hem de bir mucit olarak fazlasıyla kanıtladı.Fakat şimdi kendini bu seviyenin de üzerine taşımak ve mucidi de geçerek bir illüzyonist olma peşinde koşuyor.

Karşımızda duran Boberg’in başka bir 9 mm modeli değil, Boberg’in ilk. 45 ACP kalibre modeli ve şimdilik piyasadaki en küçük .45’lik; XR45-S!

Boberg’in yarı-kompakt modelleri standart yarı otomatiklerden daha küçük bir profil çizerek karşımıza çıkıyor. Göreceli olarak daha kısa namlu boyları ve kalibreleri, isabet, ateş gücü ve tepme gibi konulardan hiç taviz vermeden silahlarına işliyorlar. Tüm Boberg modelleri, çeşitli varyasyonlarda, Browning 1897 patentli döner atımlı namlu sistemini kullanıyor. Ancak Boberg’in esas etkiyi yaratan sırrı şarjörlerinde gizli. Mermiyi arkası önceden girecek şekilde burnu aşağı doğru bir açıda silaha yükleyen şarjörler, namlunun tam altına oturacak şekilde giriyor, arkasında kalacak şekilde değil.


Silahı ateşlediğinizde sıradaki mermi, şarjörün arkasından döner namlu hizasına getiriliyor ve sürgü sayesinde namluya yükleniyor. Bu tasarım yükleme rampasına ihtiyaç duymadığından yerden ciddi bir kazanç sağlıyor. Bu sayede daha ufak ve estetik bir tasarım oluşturulabilirken ayrıca uzun namluları da böyle küçük bir çerçevede kullanma şansı tanıyor. Sayısal olarak belirtmek gerekirse, bu sayede Boberg kendi muadili yarı-kompaktlardan 1 inç (2.54 cm) daha uzun bir namluya sahip olabiliyor.

XR45-S 14.56 cm (5.73 inç) toplam uzunluğa sahip.Diğer özelliklerine değinirsek; 9.52 cm’lik (3.75 inç) yivli namlusu, 11.17cm (4.4 inç) yüksekliği, 2.54 cm (1 inç) genişliği ve 610 gram (21.5 ons) boş ağırlığı ile 6+1 kapasiteli dünyanın en küçük .45’lik yarı-kompaktı.

Özellikler:

· Toplam Uzunluk: 14.56 cm(5.73″)

· Namlu Boyu: 9.52 cm (3.75″)

· Genişlik: 2.54 cm (1 inç)

· Kapasite: 6+1

· Kalibre: .45 ACP(+P Mühimmat tipine uygundur)

· Yüksek İsabet Oranı

· Üretim: A.B.D

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here