Polimer Kabze Yeni Ruger

Sturm, Ruger amp; Co.’da yıllar önce başlayan araştırma ve geliştirme takımının çalışmaları, şirketin gelecek nesil polimer kabzeli tabancasını üretmeyi nihayetinde başardı. Bu yeni plartformu tanımak, marketteki birbiriyle rakip aynı boyut ve kalibredeki yüzlerce silah arasından doğru olanı bulabilmek demektir. Plartformun önündeki şaşkın kalabalığı dikkate aldığımızda yüzlerce opsiyon arasından ihtiyacınız olan silahı bulmak çok da kolay olmasa gerek. Anlaşılması zor olan şeylerden biri bu silahın özelliklerinin ve fonksiyonunun, fiyatı ile Ruger Amerikan çizgisinde denge kurmayı başarmış ilk tabanca olmasıdır. Yeni yarı-otomatik tabancanın başarılı SR serisi çizgisinde imal edilmemesine karar verildi. Ruger, SR üzerine yerleştirilecek basit bir kaç kozmetik aperatifin ardından kendini yeni bir model olarak adledemeyecek kadar sağlam bir silah. Silahın beyin takımı başlangıçta U.S. Military’s Joint Combat Pistol Specification (ABD Askeri Ortak Tabanca Özellikleri) standartlarına göre imal planını çizmiş olsa da sonradan ortaya çıkan Modular Handgun System (Moduler Tabanca Sistemi) ile askeri amaçlı tabanca üretiminde yeni standatlara uyulmuştur. Bu arada ülkenin hemen her köşesinden diğer kolluk kuvveti eğiticileri de silahın görev kapsamında kullanılabilirliğini test etmek için bir araya geldiler. Ekip tüm bu çalışmalar sonucunda modern çizgi de yeni Ruger Amerikan tabancası 9mm Luger ve .45 ACP’nin imalatıyla meyvelerini toplamıştır.

9mm Ruger Amerikan Tabancası, Browning tipi kilitli sürgülü mekanizmaları kullanmaya elverişli hale getiren tam boyut yarı otomatik bir tabancadır. Silahın mekanizmasına yapılmış benzersiz modifikasyon ve patent başvurusu yapılmış namlu kaması kartuş ateşlendikçe sürgünün geri hareketini kontrol ederek bilimsel olarak geri tepmeyi düşürmek için dizayn edilmiştir. Geri tepme kuvvetini dağıtmasından dolayı fişek ateşlendiğinde ki o hoş olmayan sert hissi ortada kaldırır ve kullanıcısına büyük avantajlar sağlar. Zaten modern çağdaki atıcıların büyük çoğunluğunun aradığı en temel konfor silahın az tepmesidir. Bu aynı zamanda daha hafif sürgülerde güvenilir bir fonksiyon sağlar. Namlu kamasındaki yenilikler ve hafif sürgü kombini, arka arkaya yapılan hızlı atışlarda otomatik susturucu görevi görür, sesi büyük oranda azaltır.

Sürgünün üstüne yerleştirilen otantik, metalik, Novak LoMountthree-dot sight system (3’lü nişangah sistemi) ile silahın sürgü sistemine veda edip diğer kısımlar üzerine yoğunlaşıyoruz.

Arpacık, kırlangıç uçlu olup gez ile atış sırasında ortaya çıkabilecek farkı ortadan kaldıracak nişangah ayarına kendiliğinden sahiptir bu da demek oluyor ki açısal hatadan doğabilecek hatalar otomatik olarak minimize edilmiştir. Tabi ki Ruger’in sunduğu nişangah opsiyonu sadece sıradan 3’ lü nişangah değil aynı zamanda gece görüş nişangahı, red dot sight ve diğer bir çok varyasyonla da uyumludur.

Paslanmaz çelik namlusu özel yiv – set takımı sayesinde metal zırh kaplı ve diğer özel fişeklere elverişli bir tabancadır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here