Sessiz Suikastçı: Msp

Soğuk Savaşın şiddetli bir şekilde devam etmekte olduğu 1972 yılında KGB gizli operasyonları için hükümet yetkililerinden özel bir tabanca talep etti. Bu talebi kısa sürede incelemeye alan yetkililer hem KGB hem de Sovyet Ordusu’nun kullanımına sunmak üzere MSP’yi tasarladı.

 

Bu silah 7.62 mm’lik SP3 mühimmatı kullanan, sessiz bir yapıya sahip, iki namlulu bir tasarıma sahipti.MSP’nin tasarım aşamasında kendisinden daha kaba bir yapıya sahip olan S4M örnek alındı. S4M; SP3 mühimmatına kıyasla çok daha büyük ve ağır bir mühimmat olan PZAM’ı kullanmaktaydı.

 

 

 

 

MSP (MalogabaritnyjSpetsialnyjPistolet – küçük özel tabanca) çok ender bulunan, gerçekten sessiz tabancalardan biridir. Ateşlendiğinde ürettiği tek ses, ateşleme iğnesinin meydana getirdiği çok hafif ‘tık’ sesidir. Ancak, özel olarak tasarlanmış her fişek, mermiyi zorlayan ve daha sonra kuvvetlendirilmiş kovanın içinde barut gazını kilitleyen bir gaz sızdırmazlık pistonu şeklinde entegre bir susturma özelliğine sahip olduğu için, bu tabancaya ayrı bir susturucu takmaya ihtiyaç duyulmaz.Bu tabanca gizli taşıma ve sürpriz kullanım için tasarlandığından dolayı kompakt bir tasarıma sahiptir. Yukarı doğru kırılarak açılan çift namlulu bir cep tabancası şeklinde dizayn edilmiştir. Doldurma ve boşaltma için iki fişek özel bir çelik klipse takılır ve daha sonra açık namlular içine yerleştirilir. Kullanılmış fişek kovanı ya da ateşlenmemiş mermiler, manuel olarak el ile namludan çıkarıldığından, herhangi bir çıkarıcı tırnak ya da ejektör bulunmamaktadır. Böylece kovan otomatik atılmadığı için, silahın kullanıldığı mahalde iz bırakılmamış olur.

 

 

Tek hareketli bir tetik tertibatı bulunan MSP’de mekanizmanın kurulabilmesi için; fişeklerin yerleştirilmesinin ardından namlu kapatıldıktan sonra, kabzada bulunan manivelanın çekilmesi gereklidir. Bu silahın kullanmakta olduğu SP3 mühimmatının yapısı gereği mermi çekirdeğinin namlu ağzı çıkış hızı yalnızca 200 m/sn’dir. İşte bu yüzden MSP sadece yakın mesafelerde etkili olan bir silahtır.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here