Silah sanayiinden sanata…

    800’e yakın firmanın katılımıyla gerçekleştirilen IDEF’13, bir kez daha gösterdi ki Türk Silah Sanayii kabına sığamıyor! Her geçen yıl izleyici ve katılımcı sayısını artıran fuarlarımızda sergilenen ürünler, uluslararası pazarlarda olağanüstü ilgi çekiyor; yepyeni pazarlara kapıların açılmasını sağlıyor.

    Gelişen sanayimizin yanı sıra ihtiyaçlara cevap vermekte yetersiz kalan silah yasasının yerini alacak yasa taslağı ise komisyonlarda hızla son şeklini alırken, sektörün ve silahseverlerin taleplerine cevap verecek bir nitelikte yasalaşacağını umuyoruz ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz.
    Fuarların art arda gerçekleştiği bir dönemde içerik açısından yine kapsamlı bir sayı ile karşınızdayız. Silah üretiminin sanayiden ibaret olmadığını, bir sanat olduğunu kanıtlayan üstatlar mekanına konuk oluyoruz,“La Bottega di Cesare Giovanelli”’ye; yani Cesare Giovannelli’nin Dükkanı’na. Kurucusunun silaha olan tutkusunun bir sonucu olarak hayata geçen bu özel atölyede dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin çekiç tıkırtıları eşliğinde kakmacılık sanatının en güzel örneklerine tanık oluyoruz.
    İşte “sanat bu” dedirten bir başka örnek, Beretta’nın lüks tüfekler departmanı tarafından özel yüzey işçiliğine tabi tutulmuş olağan dışı yarı otomatik bir tabanca: Çelik gövde üzerine giydirilen şık giysisiyle Beretta 98 FS Fusion. Yılların eskitemediği 92 (98) F modelinin “lüks” versiyonu olan Fusion’ın bugüne kadar sadece dört adet üretilmiş olduğunu bilmek bile bu koleksiyonluk silahın ne kadar özenle üretildiğini anlatmaya yetiyor. Bu sayımızda yer alan bir başka sanat eseri ise çelik gövdesi ünlü İtalyan kakma sanatçısı ve ressam Diego Bonsi tarafından kakma desenlerle değerine değer katılan Breda Xanthos Gold. Özgün sistemleri ve kıymetli bir estetiği ön planda tutan avcılara hitap eden bu prestijli tüfek, estetik yönü kadar teknik özellikleriyle de dikkatinizi çekecek.
    Yarı otomatik yivsiz namlulu tüfek test bölümüne çulluk avına meraklı avcılar için üretilmiş Benelli Beccaccia Supreme’i seçtik. Her ne kadar çulluk avı için üretildiği söylense de bu özgün tüfeğin, grupman açmaya yarayan özel tasarımlı ampliatör tüpüyle tüm avcıların ilgisini çekecek özelliklerde olduğunu göreceksiniz. Tarihi silahlara ilgi duyan koleksiyonerler için ise bu sayımızda Beretta’nın ilk 9 mm parabellum tabancası Beretta 1951’in sivil versiyonunun farklı modellerinin tarihçesine yer verirken mühimmat bölümünde ise yaban domuzu avında kullanılan yivsiz namlular için üretilen 12770 kalibre Cheddite slug fişeği inceleyip test ediyoruz. Kısaca av sezonunu keyifle bekleyeceğiniz bir dergi var artık elinizde.
    Armi e Tiro… Hobiden daha fazlası!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here