Sezon fişekleriniz Armi e Tiro’dan!

    Yılın ilk aylarında başlayan ve aralıksız devam ederek İstanbul Av, Silah ve Outdoor Fuarıyla son bulan fuar furyası, Bursa ve İstanbul çekişmesiyle son bulurken sektör, gerek uluslararası, gerekse ülke özgü konjektörel fırsatları iyi değerlendirdi.

    Yılın ilk aylarında başlayan ve aralıksız devam ederek İstanbul Av, Silah ve Outdoor Fuarıyla son bulan fuar furyası, Bursa ve İstanbul çekişmesiyle son bulurken sektör, gerek uluslararası, gerekse ülke özgü konjektörel fırsatları iyi değerlendirdi. Bir yandan yaptığı ihracat anlaşmalarıyla alt yapısını ve üretim kapasitesini güçlendirecek çözümler üreten sektör, bir yandan da yivli silah ve mühimmat üretiminin önündeki engellerin kalkacağına olan inancıyla yeni bir yapılanmanın içine girdi.

    Sektörün böylesine dinamik olduğu bir dönemde yayın hayatına başlayan Armi e Tiro – Türkiye, sağladığı zengin içeriğiyle sektörün beklentilerini karşılayıp profesyonellerin beğenisini ve takdirini kazanırken, avcıların yeni av sezonuna hazırlanıldığı bu günlerde Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiği “Abone Olana 100 Fişek Hediye” kampanyasıyla da silahseverlerin ilgisini üzerine çekti.

    Armi e Tiro, her sayısında olduğu gibi bu sayısında da ilginç konularıyla takipçilerinin sayısını artırmaya devam edecek. İşte Alman yapımı German Sport Guns’dan yarı otomatik bir tabanca: .22 kalibre GSG 1911. Atış yaparken işin eğlencesinde olanlar için tasarlanan GSG 1911, isabet hassasiyeti sağlayan ü ç noktalı nişangah dü zeni, hafif alaşımlı metal gövdesi, değerli silahlarda yer alan iğne emniyeti gibi ayrıntılarıyla oyunu ciddileştiriyor.

    Sağlamlık, kaliteli işçilik ve isabet oranıyla Amerikan toplu tabancalarında silahseverlerin ilk tercihleri arasında yer alan Dan Wesson’un, ünlü silah üreticisi CZ tarafından satın alındıktan sonra ürettiği siyah ve beyaz iki muhteşem silahı test için karşınızda. Government temasına iki farklı yorum getiren bu silahlardan Valor, atıcılık sporu için mü kemmel bir “tam boy” Government olarak tanımlanırken, V Bob ise kolay taşınabilen Commander tipi profesyonel bir silah olarak tanımlanıyor.

    Dünyanın en şık ve klasik tüfeklerinden biri olarak kabul edilen Cosmi otomatik yivsiz tüfeği, 100 parçadan oluşan ve kırma çifteler gibi çalışan yarı otomatik bir .28 kalibre olarak karşımıza çıkıyor. Bu eşsiz tüfeği incelerken o, büyük olasılıkla şirketin nadide parçalardan oluşan müzesindeki yerini çoktan almış olacak. Test ettiğimiz, ilgi çekici bir başka silahımız da, Amerikan tü feklerine özel beğenisi olan silah tutkunlarının ve ileri dü zeyde atıcılık sporu ile ilgilenenlerin gereksinimlerini karşılamak amacıyla İtalya için özel üretilen .308 Winchester kalibre yivli yarı otomatik bir tüfek: DPMS LR308.

    Bilimkurgu filmlerindeki silahların nasıl tasarlanıp üretildiğini hiç düşündünüz mü? İşte ünlü yönetmen Ridley Scott’un Alien (Yaratık) filminde ABD deniz piyadelerinin elindeki silah M41-A Armat. Filmlerde kullanılan silahları ü retmek konusunda uzmanlaşmış bir firma olan Bapty’in eseri. Film demişken Western’leri de unutmadık ve kovboy filmlerinin vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alan Colt 1877’in replikası, .38 special kalibre Pedersoli Doc Holiday revolveri test ettik.

    Özel dolum fişekler, ceviz ağacının bilinmeyen hikayesi, esrarengiz özellikleriyle tüm dünyada çok tutulan av köpeği Drahthaar’lar ve diğer konularımızla bu ay da Armi e Tiro, elinizden düşmeyecek kadar zengin.

    Armi e Tiro… Hobiden daha fazlası!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here