Walther PPQ: .45 ACP

P99’un evrim geçirmiş hali olarak nitelendirebileceğimiz PPQ artık .45 ACP’ye uygun olarak da üretiliyor. Dünyaca ünlü Alman silah üreticisi Carl Walther’in Kuzey Amerika ofisinin yaptığı açıklamaya göre .45’lik PPQ 1 Ekim 2015’den itibaren piyasaya sürülecek

Öncelikle PPQ ile P99 arasındaki bazı farklara değinelim. Bu “Evrilmiş P99” modelinin kök modelden farkları nelerdir?

Son birkaç senedir silah dünyasının lider üreticilerinin taktiksel modellerde manuel emniyet tertibatının kaldırması gündemde. Sig Sauer P320, Springfield XD Mod.2 ve PPQ gibi modeller de bunun kanıtı niteliğinde. Bunun en büyük sebebi ise “fişek yatağa sürülmedikçe her silah güvenlidir!” algısından yola çıkarak silahları daha bile hafif ve ergonomik hale getirmek adına manuel emniyet mandalını silahtan elemek.

PPQ da işte P99’un bu ve benzeri talepler doğrultusunda en son güncellenen hali. P99’da bulunan emniyetli düşürme butonu, iğne kurulum durumunu uyaran müşir ve benzeri güvenlik tertibatları PPQ’da yer almıyor. Fakat daha kullanıcı dostu olan ergonomik tasarım, tetik emniyeti ve çift yönlü kullanıma uygun sürgü tutma manivelası gibi özellikler içermekte. Elbette düşme ve benzeri durumlarda iğnenin irtibatını tetik çekilmedikçe kesen iğne emniyeti de mevcut.

Kısacası daha işlevsel bir model geliştirilmiş. Ağıza fişek sürülmediği müddet de her iki model aynı derecede güvenli. Dolayısıyla bir Walther kullanıcısı hangi modeli kendine daha uygun görüyorsa onu seçebilir.

Walther’in ilk .45’lik tabancası olarak geçecek olan yeni PPQ’nun şarjör kapasitesi tam 12 fişek. .45’lik gibi büyük bir fişek için son derece kibar ve yüksek kapasiteli bir tabanca olarak nitelendirilebilir. Toplam boyu 18.7cm ve yüksekliği 14.7cm olan tabancanın genişliği ise 3.3cm civarında. Yani 9mm’lik model ile aynı genişlikte ve hemen hemen aynı boyutlarda. Tetik çekme mesafesi ise 9mm civarında olup ağırlığı 2.54kg civarında. Walther’in “Quickdefence” tetik mekanizması ise mükerrer atışlarda mutlak kontrol sağlaması ile biliniyor ki bu da bilhassa .45’lik gibi büyük bir kalibre için çok önemli bir avantaj.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here