Mossberg 930 DC Pro – Duck Commander

Mossberg firması içinde bulunduğumuz yıl Pro-Line serisi yarı otomatiklerine 2 yeni üye daha dahil etti.

935 Magnum DC Pro ve 930 modelleri ait oldukları Pro serisinin geliştirmeleri ile kendilerini bir basamak yukarı taşımış durumdalar. Özellikle sulak arazilerde avlanmayı sevenler için bu arazi şartlarına en uygun özelliklerle donatılmış haldeler. Birçok iç mekanizma parçası nikel-bor yüzey kaplamasıyla kaplanmış ve bu sayede aşınmalara karşı oldukça dirençli, ayrıca bu tüfeğin atış sonrası temizlenmesine de oldukça kolaylık yaratıyor. Bu parçalar arasında; gaz pistonu, halka montajları, tüp şarjör, horoz, tetik tulumbası, icra yayı mili ve icra yayı tüpü gibi parçalar bulunmakta. İcra yayı paslanmaz çelikten ve bu sayede pasın önüne geçerken aynı zamanda güvenilirliğini de arttırmış halde.

Bunlara ek olarak kurma kolu, kaşık (elevator), kovan tutucu tırnak gibi parçalar da fazladan ekstra parlatma sayesinde mat ve sürtünmeyi azaltan bir hale getirilmiş. Bu uygulama ile ardı sıra atışların kolaylıkla daha hızlı yapılması ve fişek dolumunun daha hızlı olması hedeflenmiş. Dipçik ve gövde tamamen özenli bir sentetik formda tasarlanmış ve tüm gövde “Realtree Max-5” kamuflajı ile kaplanmış biçimde. Tasarım hedefi sulak arazilerde kullanımı olan tüfekle bu kamuflajın harika bir uyum içerisinde olması gözlerden kaçmıyor. Kamuflajın tüfeğe işlenmesi ve üstüne atılan yüzey işlemesi de gayet ustalıkla yapılmış. Askı eklentileri önden arkaya doğru takılacak şekilde yapılmış, dipçik arkasında da kalınca bir omuzluk mevcut. Tetik boyu 35.5 cm ve dipçik dikey ayarların yapılmasını sağlayan eş ayar plakalarına sahip. Tüfek arzuya göre bu eklentinin çıkarılması ile Trap atışlarına daha uygun hale gelirken, kuş avlarında ki etkisini kaybediyor. Yani kullanımınıza göre bunu göz önüne alarak iki durum içinde ideal bir form sağlayabiliyorsunuz.

930 ve 935 DC Pro modelleri sadece 71 cm (28 inç) namlu ile geliyor. TRUGLO çift renk Tru-Bead fiber optik arpacık; arpacığı kırmızı ve etrafında yeşil halesi ile odaklanmayı oldukça kolaylaştırıyor. Bu sayede ışığın geliş açısı bile kolay ve isabetli bir nişan almanın önüne geçemiyor. Büyükçe bir kurma kolu ve mekanizma salma düğmesi sadece DC Pro modellerinde değil tüm 930 modellerinde standart biçimde. Tetik korkuluğu oldukça ferah ve hem sağ hem sol elini kullananlar için dengelenmiş emniyet kubuzun üstünde bulunuyor; bir Mossberg için standart bir görüntü. Tüfek kalın eldivenler ile bile kullanılsa kolayca hakimiyet sağlanabiliyor. Tetik ağırlığı ortalama 5.5 kg dolaylarında, bu da böyle bir av tüfeği için oldukça harika bir ağırlık. 930 DC Pro tavsiye edilen satış fiyatı ile 919$, standart 930 modelinin 782$ olduğunu da bilmek gerekir. Yine de bu arada oynayan 137$ miktarın bir çok eklentiyle, hem batak arazilerde hem de atış alanlarında tüfeğe performans ve kullanım ömrü açısından büyük getiri sağladığını da vurgulamak gerekir. Mossberg kendi piyasasında; zindeliği ve güvenilirliği ile isim yapmış bir firma ve bunu 930 modellerine de yansıttığı konusunda hem fikir olabiliriz. Eğer Mossberg dünyasına adım atmayı siz de düşünüyorsanız kesinlikle DC Pro serisine bir göz atmanız gerekir derim.


TEKNİK KART

Kalibre: 12

Kapasite: 5

Fişek Yatağı: 3

Namlu Tipi: Köprülü

Namlu Boyu: 71 cm (28 inç)

Nişangah: Tru-Glo Tru-Bead

Şok: Accu-Set

Tetik Boyu Tipi: Sabitlenmiş

Tetik Boyu: 35.5 cm (14 inç)

Namlu Yüzeyi: Realtree Advantage Max-5

Dipçik Kaplaması: Sentetik (Realtree Advantage Max-5)

Ağırlık: 3.40 kg (7.5 pound)

Toplam Uzunluk: 123 cm (48.5 inç)

Kovan Boyu: 7.62 cm (3 inç)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here