DYE Proto Rail İşaretleyicisi

DYE Proto Rail, 2011’de piyasayı dolduran düşük ve orta seviye işaretleyicilerin arasında ortaya çıktı. Profesyonel oyuncuları tatmin etmeme ihtimali olsa da, içerdiği özellikler ve dayanıklılığıyla ilk kez işaretleyici almayı düşünenler için oldukça tatmin edici olma potansiyeline sahip.

Elektronik işaretleyicimizin ilk göze çarpan özelliklerinden biri görsel tasarımı. Gelecekten fırlamış görüntüsüyle, bu fiyat aralığında görmeye alışık olmadığımız bir özen havası yayıyor. Bu özen Proto Rail’in teknik özelliklerine de işlemiş.
Yine Dye Paintball’un DM14 gibi üst düzey işaretleyicilerinde bulunan kauçuk malzemeden yapılmış, ele rahat oturan kabzanın aynısı burada da kullanılıyor. Daha pahalı işaretleyicilerde görmeye alışık olduğumuz, elle kavranabilir boyutlardaki Hyper 3 model hava basınç regülatörü Proto Rail’de mevcut. Proto Rail’in ayrıca turnuva standartlarıyla uyumlu dört ayarla beraber bir de tam otomatik atış modu bulunuyor. Ayrıca göründüğünün aksine, ele alındığında taşıması kolay geliyor. Hava tankı ve şarjör takıldığında, ağırlığı 1 kiloyu aşmaz. Gövdesi alüminyum alaşımından üretilmiş. Proto Rail, paintball’da maruz kalınan zorlu hava şartları ve darbelere dayanacak şekilde tasarlanmış, ve yıllara meydan okumasının şüphesiz bunların katkısı var. İki parmakla seri ateş etmek için geniş bir alan verilmiş. Dilerseniz, yine alüminyumdan üretilmiş tetiğin uzunluğunu kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.

Üst düzey modellerde görmeye alışık olduğumuz bazı özellikler bulunmasa da, Proto Rail yeni başlayanlar için neredeyse kusursuz bir işaretleyici. Ancak daha deneyimli oyuncuların işaretleyiciyi yoksaydığı anlamına gelmiyor. Gönlünü paintball’a vermiş birçok oyuncu yedekte bir tane bulunduruyor.

Ninja’nın bir adet 4500 psi’lık tankıyla yapılan denemelerde, Proto Rail’in 800 atış yapabildiği görüldü. Dolayısıyla, çoğunlukla güzel iş gören bu işaretleyicinin en büyük sıkıntısı, çoğu kullanıcının da belirttiği gibi gazı insafsızca harcaması olabilir. Bunun dışında, ateş edildiğinde küçük boyu ve hafifliğine rağmen hafif bir geri tepme meydana geliyor. Çoğu oyuncu, Proto Rail’in ilk paintball turnuvalarında kullanılan emektar işaretleyiciler gibi ateş ettiğini dile getiriyor. Ancak paintball’un en tutkulu oyuncularından azımsanmayacak bir kısmı tam da bu işaretleyicilerle oynamayı tercih ettiği için bu söylemin aşağılayıcı bir niteliği yok.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here