Ruger American Pistol

Ruger’in Amerikan serisi yeni polimer yarı otomatik tabancaları görücüye çıktı! Şimdilik 9mm ve .45 kalibre olarak olarak tasarlanan tabancalar, taktiksel sahada oldukça ilgi çekecek gibi görünüyor.

Sturm, Ruger amp; Co.; görünüşe göre 2016 SHOT’da yeni bir tabanca serisi ile karşımızda olacak. Son derece dayanıklı bir polimer gövde üzerine kurulu yeni American serisi; 9mm’de 17+1 ve .45 kalibrede 10+1 gibi ciddi kapasiteler sunuyor. Çok büyük bir ihtimalle .40 Samp;W kalibresi de yakın zamanda bu seriye dahil olacak. Nitekim Ruger’in yeni nesil polimer, yüksek kapasiteli ve taktiksel tabancaler üretiyor olup da .40 Samp;W’yi atlaması adeta bir skandal olurdu.

Değiştirilebilir kabza sırtlığı ve namlu altı Picatinny kızağı gibi zaruri taktiksel tabanca özelliklerine sahip olduğuna değinmiyoruz bile! Çift yönlü kullanıma uygun bir şarjör bırakma mandalına da sahip olan Ruger American; rakiplerine kıyasla çok daha uzun ömürlü bir tabanca olacağa benziyor. Nitekim polimer ve çelik malzemelerinin et kalınlıkları oldukça fazla. Böylece hem tabancanın dayanıklılığı ve güvenilirliği artırılmış; hem de ele daha sağlam oturan bir tabanca ortaya koyularak kolluk kuvvetleri ve özel harekatçıların beğenisini toplayacak bir cüsseye sokulmuş. Hafif büyükçe olmasının ve alışıldık “Ruger” kalınlığına sahip olmasının avantajları olduğu gibi dezavantajları da var:

İri cüssesi vesilesiyle; kapasite olarak çoğu rakibinin üstünde olan Ruger American tabancaları, üzerinde tabanca taşıdığını belli etmek istemeyen silah sahipleri için yarışa 1-0 yenik başlıyor. Lakin Kavrandığı zaman eli güzelce doldurabiliyor olması, onun ideal bir görev tabancası olmasını sağlıyor. Türkiye gibi fişek kapasite sınırlamalarına sahip ülkelere ihracatının nasıl olacağına dair ise şimdilik bir bilgi yok.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here