Silah Taşımada Kemer Önemli midir?

Silah taşıyan kişilerin büyük çoğunluğu deri yahut naylon(cordura) malzemeden yapılan silah kılıflarıyla bu işi görmektedir. Yine de ideal taşıma konforu ve kıyafetlerinizin ömrü için işin sadece ideal kılıfı bulmakla bitmediği de bir gerçek!

Silahınızı ister belinizde ister koltuk altı kılıflarda taşıyor olun, neticesinde kılıflar en az bir noktadan kemeriniz ile temasta olacaktır. Peki, bu ne tür sonuçlar doğurur? Kılıfınıza uygun kemeri seçmemek, sevdiğiniz bir kemerinizin deseninin bozulmasına yahut kemerinizin kılıfınıza ait kemer halkalarını gevşeterek uzun vadede biri birlerinin ömrünü ve taşıma konforunuzu olumsuz etkilemeye neden olabilir.

Doğru Taşıma Kemerini Neye Göre Seçeriz?

Doğru taşıma kemeri için birinci adım kılıf malzemeniz ile aynı malzemeden bir kemer tercih etmektir. Bu sebeple deri kılıf sahiplerinin vejetal kösele tercih etmesi en doğrusu olacaktır. Neopren ya da süet gibi yumuşak malzemelerden imal edilen kılıflar ise kemer ile fazlaca sürtünmeyen “iç kılıf” tasarımlarında ya da “çorap” olarak tabir edilen türde üretildikleri için kemer konusunda kendinizi kısıtlamanıza gerek yok.

İkinci adım ise kılıfınızın kemer halkaları ile tam olarak aynı boy ve kalınlıkta bir kemer tercih etmeniz. Eğer kemer küçük kalırsa kılıf serbest kalıp içindeki silahın ağırlığı ile sallanacaktır. Eğer kemer çok kalın geliyorsa o zaman da hem kemerinizin kenarları hem de kılıfınızın kemer halkaları aşınacak ve kemerinizin estetik bütünlüğü ile deri kılıfınızın ömrünü olumsuz etkileyecektir. Bu durum Fobus türü kılıflar (polimer kılıflar) için de geçerlidir. Bu tür sentetik kılıfların plastiği hem cordura palaskalarda hem de deri kemerde taşımaya elverişli olsa da kemer halkaları ile uyumlu olmayan bir kemer tercih etmeniz durumunda aynı sorunu yaşayabilirsiniz.

Son adım ise seçtiğiniz kemerin yüzeyindeki desen, dikiş ya da benzeri süslerin mümkün olduğunca az olması. Çünkü ne kadar doğru boyutta bir kemer seçerseniz seçin, vücut ısısı ve ter nedeniyle kılıfınızın kemerin yüzeyinin bozması kaçınılmazdır. Bu nedenle de hoş desenli bir kemeriniz varsa onu kılıfınız ile bozmak yerine bir başka düz yüzeyli kemer edinmenizi tavsiye ederiz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here