43. IWA Outdoorclassics’den Yeni Rekor: 45 Bin Ziyaretçi

Bu yıl 43.’sü düzenlenen olan IWA OutdoorClassics, 4-7 Mart 2016 tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerini ağırladı. Uluslararası alanda avcılık ve atıcılık sporları, kampçılık ekipmanları ile birlikte sivil ve resmi güvenlik gereksinimlerini kapsayan bu ünlü fuar, 40 yılı aşkın süredir Dünya üzerindeki silah ve aksesular üreticileri ve iş adamlarını bir araya getiriyor.

Geçtiğimiz yıl Nüremberg Fuar Merkezi’nde 1379 katılımcıya ve 41.748 ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuar, bu sene 1455 katılımcı ve 120’den fazla ülke kapılarını açtı. Yaklaşık 43.000 ziyaretçi beklenirken, beklenmeyen oldu ve ziyaretçi sayısı 45 bini buralar, yeni bir rekora imza atıldı. İki üç salonluk bölgesel bir fuardan gelinen son nokta. Genişleyerek on salonluk bir teşhir alanına yayılan bu çok yönlü etkinlik silah sektöründe ShotShow’dan sonra en etkili fuar. Türk üreticileri için ise tartışmasız bir numarada! Bu yıl 70’i aşkın Türk üreticisi fuarda yer alarak, önemli anlaşmalara imza attılar.

IWA OutdoorClassics katılımcıları ‘Atıcılık Sporları’, ‘Doğa Etkinlikleri’ ve ‘Kamu Güvenliği’ başlıkları altında üç ayrı alanda; avcılık ve atıcılık silahları, mühimmatlar, optik nişangahlar, outdoor giysileri, sırt çantaları, bıçaklar, dürbünler ile çeşitli resmi ve kişisel savunma ekipmanları, yedek parçalar, orman ürünleri gibi çok geniş bir yelpazede üreticiler ile silah ve doğa severleri bir araya getirdi. Her yıl bir önceki yıla oranla klasikleşmiş olan ürünlerle birlikte daha fazla yenilikçi ürünlerin sergilendiğine tanık olduk.

Bu fuara katılan firmalar, kendileri için ayrılan özel alan ve saatlerde yaptıkları sunumlarla sektördeki yeni eğilimleri ve gelişmeleri birinci ağızdan meraklılarına aktarma fırsatı buldular. IWA OutdoorClassics fuarının açılışı Bavyera Eyaleti İç İşleri Bakanı Joachim Herrmann ile birlikte; Nuremburg şehrinin Ekonomik İşleri Direktörü Dr Michael Fraas ve fütürolojist Dr Pero Micic ile birlikte gerçekleştirildi.Fuarı en çok katılımcıyı sırasıyla Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, İtalya, Fransa, Polonya, Belçika, Hollanda, İngiltere ve İsviçre verirken Türkiye de son yılların en geniş katılımlı fuarını gerçekleştirdi.




Dünya çapında ABD, Kanada, Meksika, Güney Afrika, Namibya, Japonya, Avustralya, Yeni Zelanda, Brezilya, Peru, Arjantin olmak üzere yaklaşık 120 ülkeden katılımcı Nürnberg akın etti ve fuar boyunca ziyaretçi yoğunluğu hiç azalmadı. Türkiye’den katılan firmaların ortak görüşü, her yıl ziyaretçi sayısındaki artışa paralel olarak ziyaretçilerin niteliğinde de bir gelişme söz konusu. Bunu fuar standlarındaki hararetli konuşmalardan, her ürünü detaylarına kadar inceleyen ziyaretçilerden çıkarmak mümkün.

İlk Etkileşimin Önemi:Yeni Ürün Merkezi

IWA OutdoorClassics’in dikkat çeken özelliklerinden biri de ShotShow’da görmeye alıştığımız, Yeni ve Yenilikçi Ürünleri fuarın fuayesinde kurulan ‘Yeni Ürün Merkezi’nde sergilemeye başlaması. IWA OutdoorClassics fuarının renkli dünyasında keşif yolculuğuna başlamak için ideal bir başlangıç noktası olan bu merkezde yeni tasarlanmış ürünleri görebildiğimiz gibi, bu ürünler hakkında yapılan sunumlarla silah teknolojisinin nereye doğru evrildiği, hangi ihtiyaçların öne çıktığını görmek de mümkün oldu.



“IWA OutdoorClassics’de Türkiye’yi temsil eden firmalar, geçen yıl olduğu gibi yine yeni ürünlerini ön plana çıkarmaya çalıştılar. Ata Arms, Türk Silah Sektörü için bir dönemeç olan Türkiye’nin ilk bold action yivli av tüfeği Turqua”nın lansmanını gerçekleştirdi.



*

*Akkar geçen yıllarda oldukça ilgi çeken Mammut Üçlü Kırma tüfeğinde 4 farklı boyutta silah severlerin karşısına çıktı




Üç güncel başlık, bir buluşma noktası: Yeni «trendcafé»

Fuarın geçen yıllardan bir başka farkı ise 3. salonda bulunan trendcafé adlı yeni buluşma noktasıydı. Bu mekanda bir yandan dünya mutfaklarının farklı tatlarını deneyimleme fırsatı bulurken, bir yandan da yapılan sunumlarla fuarda sergilenen ürünler hakkında bilgi edinip sıcak bir atmosferde bilgi paylaşımında bulundu ziyaretçiler. Özellikle ‘Klasik Outdoor’, ‘Hazırlık’ ve ‘Susturucular’ konularında yapılan sunumlar, ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı.





Silah Ustalığı ve Pazarlama

IWA OutdoorClassics’i farklı kılan özelliklerden birisi de ‘Gelenek Modernite ile Buluşuyor’ isimli yeni etkinlik alanlarıydı. 4A ve 3A salonlarındaki bu alanlarda katılımcılar kendi üretim ekollerindeki eğitim kurslarını ve uzmanlıklarını sunarken, silah üretimi atölyeleri ve gerçek koleksiyon parçalarının keşifleri hakkında birçok yeni bilgi edindi.





IWA Forum: Profesyonellerin Sunumu

7A salonunda bulunan ve Verband Deutscher Büchsenmacher und Waffenfachhändler (VDB – Alman silah ustaları ve tacirleri Federasyonu) ile Verband der Hersteller von Jagd-, Sportwaffen und Munition (JSM – Alman silah ve mühimmat üreticileri Federasyonu) tarafından düzenlenen bu forumda, bakanlık temsilcileri, bilim insanları, dernek temsilcileri bir araya gelerek sektörün geleceğini masaya yatırdılar. IWA Forum, bu ve benzeri fuarların sadece ticari bir alışveriş fırsatı olmadığının bir anlamda geleceği görmek için eşsiz bir fırsat olduğunun yegane göstergesi olarak öne çıktı.





Turnayı Gözünden Vurmak: Okçuluk Poligonu

Okçuluk Poligonu önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da 5. salonda okçuluğun son eğilimlerini incelemek isteyen ziyaretçileri karşıladı. Bu bölümde ziyaretçiler, zihinsel ve fiziksel yeteneklerini test ederken, işadamları da okçuluk alanındaki yeni fırsatlar sayesinde yaptıkları anlaşmalarla belki de turnayı gözünden vurdular.





Profesyonel arayışı: IWA İş Merkezi

Modern fuarcılık anlayışının ön güzel örneklerinden biri olan IWA’da dikkatimizi çeken bir başka husus ise fuaye salonunda bulunan IWA İş Merkezi oldu. Fuar süresi boyunca; şirketi için kalifiye eleman arayanlar da kendi için iş arayanlarda burada bir araya geldi.





Genç ve Yenilikçi KOBİ’ler

Fuarı gezerken nereye başınızı çevirseniz, Almanya’nın fuarı gerçek bir fırsata dönüştürmek için her yolu denediğine tanık olabilirsiniz. IWA OutdoorClassics’de 4. salonda bulunan sergi alanında Nürnberg Messe tarafından organize edilen ve Alman Ekonomik İşler ve Enerji Bakanlığı ile Ekonomi ve İhracat Kontrol Bürosu (BAFA) sponsorluğunda gerçekleştirilen 10 genç şirket ‘Alman Malı Yenilik’ başlıklı ürün ve firma tanıtımları da bunun bir örneği.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here