SHOT Show 2023’te Türk Çıkarması Yaşandı.

Ateşli silah endüstrisinin dünyadaki en büyük buluşmalarından biri olan SHOT Show 2023’e bu yıl Türkiye’den 60’tan fazla ateşli silah ve mühimmat üreticisi katıldı.

Hafif silah pazarında ABD başta olmak üzere son yıllarda başarılı ihracat rakamlarına ulaşan Türk firmaları, 17-20 Ocak tarihleri ​​arasında Las Vegas’ta düzenlenen Shot Show’da son ürünlerini sergilediler.

Shot Show’a katılan Türk savunma sanayi firmalarından bazıları şöyle: MKE, TURAÇ, CANİK, HUĞLU, TİSAŞ, GİRSAN, SARSILMAZ, Adler Arms, Ak Savunma, Armsan Arms, ATA ARMS, ATEŞCİ, Bilsa Savunma, LANDOR Arms , Derya Arms, İstanbul Arms, MEDEF Savunma, Niksan Savunma, Bronco Savunma Sanayi, KHAN Arms, KRAL Arms, Voltran gibi birçok firma en yeni ürünleriyle fuarda boy gösterdi. Ayrıca Türkiye Savunma Sanayii İhracatçıları Birliği (SSI) de Shot Show’a katıldı.

Las Vegas’ta düzenlenen Shot Show, özellikle ABD’de önemli ihracat başarıları yakalayan Türk silah şirketlerine uluslararası pazardaki varlığını artırma, yeni ürünlerini tanıtma, yeni işbirlikleri ve pazarlama çalışmaları bağlamında önemli fırsatlar sunuyor.

ABD’ye ithal edilen silah ve mühimmat pazarında Türk şirketlerinin payı 2018’de yüzde 4 ile sınırlıyken, 2021 itibarıyla Türkiye yüzde 12,4’lük payla lider oldu.

Dünyanın dört bir yanından 2.400’den fazla ateşli silah üreticisinin ürünlerini sergilediği Shot Show, dünyadaki ateşli silah endüstrisi ve mühimmat üreticilerinin en önemli buluşmalarından biri olarak kabul ediliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here