Gizli Taşıma için En İyi Glock Modelleri

İyi bir gizli taşıma tabancasının özelliklerinden bazılarını herhangi bir Glock’ta bulabilirsiniz. Tüm Glock’lar güvenilirdir ve tüm Glock’lar nefsi müdafaa için oldukça idealdir. Bununla birlikte, süphesiz silahla atıcı uyumlu olmalıdır. Son derece küçük ellerde, bir Glock 19 yeterince sıkı tutulmayabilir ve bu da atıcı kaynaklı hatalara neden olabilir. Düşük boyutlu bir kabza da isabet sorunlarına neden olabilir, bu nedenle, silah ve atıcının birlikte iyi çalıştığından emin olmak önemlidir. İşte gizli taşıma için en iyi Glock tabancalarını seçebilmeniz için önemli farklar.

Glock 19: Glock 19, gizli taşıma dünyasının beygir gücüdür ve çoğu kişi onun en iyi Glock olduğunu düşünür. Kolluk kuvvetleri ve ordu tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Amerika’daki en popüler gizli taşıma tabancalarından biridir ve bunun iyi bir nedeni vardır. Hassasiyet, güvenilirlik ve ergonomiyi kompakt bir pakette birleştirme konusunda son derece hak edilmiş bir üne sahiptir. Glock 19, 15 + 1 mermi 9 mm’lik bir şarjör kapasitesine sahiptir ve tam boyutlu Glock 17’deki şarjörleri kullanabilir. Neredeyse herkes Glock 19 için tutucular ve diğer aksesuarlar yapar. “kompakt” tabanca, boyutları bazıları tarafından hantal kabul edilir.  Elleri küçük olanlar, etkili atış yapmak için çok büyük bulabilirler.

Glock 26 : G19’un küçük kardeşi Glock 26, Glock’un alt kompakt ürünüdür. Daha kısa sürgü ve kısaltılmış kabza ve şarjör ile bu, Glock 19’un kısa bir versiyonudur. Yine de hem elde hem de kemerde aynı kalınlıktadır. G26, 10+1 şarjör kapasitesine sahiptir, ancak 15 mermilik G19 şarjörlerini , 17 mermilik G17 şarjörlerini ve hatta 27 mermilik şarjörleri de kullanabilir . 

Glock 43 : Glock 43, Glock’un ilk tek istifli 9 mm tabancasıdır ve inanılmaz derecede popülerdir. G19 ve G26’dan daha küçük bir top istiyorsanız, buradan başlayın. Glock 26 ile benzer bir profile sahipken G43, S&W M&P Shield’e benzer şekilde çok çok daha incedir. Bu, onu gerçekten anlamlı bir şekilde daha hafif ve daha küçük yapar. Bu, neredeyse herkesin gardıropta veya yaşam tarzında büyük değişiklikler veya büyük rahatsızlıklar olmadan tüm gün taşıyabileceği bir silahtır. Daha küçük kavrama çevresi, daha küçük elleri olanlar için de çok daha ergonomik hale getirir. Dezavantajı, yalnızca 6 + 1 şarjör kapasitesine sahip olmasıdır ki bu, modern standartlara göre oldukça cimridir, ancak bu Glock tabanca, kompakt boyutu ve ağırlığıyla ideal bir taşıma tabancasıdır.

Glock 48 ve Glock 43X : Sıradaki Glock 48, ekstra uzun namlusuyla kabaca Glock 19’a benzer, ancak çok, çok daha ince olan bir tabancadır. Bir dizi harika faktörü bir araya getirir: güvenilirlik, ince kavrama, kolay gizlenme, hafiflik ve gerçekten iyi bir görüş yarıçapı. Glock 48’in standart şarjör kapasitesi 10+1’dir, ancak 3. parti şarjörlerle, silahı büyütmeden bu kapasiteyi 15+1’e çıkarır. Ekstra uzunluğunu saymazsak elleri daha küçük olanlar için hala harika bir tabancadır, her yönüyle mükemmel bir seçimdir.

Glock 43X, G43 ve G48 arasında bir melezdir. Glock 43’ün daha kısa sürgüsüne ve namlusuna sahiptir, ancak Glock 48’in daha uzun kavrama çerçevesine sahiptir (ve aynı 3. parti şarjörleri kullanabilir). Bu, Glock 48’in tutuşunu seven ancak daha kısa bir toplam uzunluk isteyenler için harika bir seçenektir. 

Glock 42 : 9x19mm olmayan tek seçimimiz Glock 42’dir. Ultra kompakt Glock 43 ile aynı boyuttadır ancak .380 ACP’ye yerleştirilmiştir. Bu, daha az geri teptiği anlamına gelir ve bu da onu, yepyeni atıcılar, küçük yapılı olanlar, eklem iltihabı olanlar veya zayıf el gücü olanlar dahil olmak üzere geri tepmeye duyarlı atıcılar için mükemmel bir seçenek haline getirir. Aynı zamanda küçük elleri olan atıcılar için harika bir taşıma tabancasıdır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here