Site icon Tabanca ve Tüfek

Türk Kalekalıp’tan özgün bir PDW: KNG-5C

Türk Kalekalıp KNG-5C, 190 mm namlulu bir PDW ile karşımızda. – Kişisel Savunma Silahı olarak adlandırılsa da Nato standartlarında güçlü bir piyade tüfeğinden söz ediyoruz. Onu özgün kılan şey ise katlanabilir dipçiği sayesinde 475 mm boyutunda kolayca taşınabilir bir silaha dönüşmesi.

KNG-5C’nin Amerika kıtasında dipçiği ters çevrildiğinde 406 mm boyutuna inen Sig Sauer Rattle, Avrupa’da ise 536 mm ile FN Scar SC rakip olarak karşısında duruyor. Bir ara segment gibi kendine yer açan KNG-5C, kompakt ve katlanır dipçikli çok fazla PDW platformunun olmadığını da düşünürsek seçkin rakipleri arasından kolaylıkla sıyrılabilecek özelliklere sahip.

KNG-5C, 5 konumlu dipçik paneli uzatılmış haldeyken 735 mm ölçülerindedir: plastikten ve minimalist tipte olup, alt alıcıda bulunan Picatinny’nin dikey bir bölümüne takılan dahili bir metal kola sahiptir. Silahta ayrıca, üzerine açılır çelik nişangahların takıldığı entegre bir Picatinny ile donatılmış bir görüş hattına sahip monolitik bir üst alıcı bulunur; el kundağı, bir alt Picatinny rayı ve bunun iki yan bölümünü içerir; iç çelik ile 7075 alaşımlı alüminyumdan yapılmış yapı ekler; namlunun ağzında üç uçlu bir alev gizleyici bulunur. Modüler katlanır çelik gez ve arpacığa sahip. KNG-5C’nin gaz ayarı iki yönlüdür, normaldir ve ses moderatörünün kullanımına yönelik ayarlanır, kontroller ki bunlar şarjör mandalı, emniyet mandalı, mekanizma ayaklama mandalı ve kurma kolu tamamen çift elle kullanılabilir:

Teknik Özellikler

Exit mobile version