Korth PRS

KORTH yeni yarı-otomatik .45 ACP tabancasını SHOT Show’unda tanıttı.

Yazı: Teoman Cem Katoğlu

KORTH yeni yarı-otomatik tabancası PRS, kuşkusuz bir Colt 1911 Government’ı temsil ediyor. Elbette iç kısımlarında çok belirgin değişiklikler var. KORTH mühendisleri, 1911 gövdesine namluyu sabitlemeyi başardılar, peki bunun amacı ne olabilir? Cevap: Nişancılık!

Çoğu büyük kalibre tabancalar kalkıp inebilen bir namlu kullanırlar ki bu dizaynı kolaylaştırır. Fakat fazla oynama nişan oranında düşmeye yol açar. KORTH, döner bir kilit mekanizması sayesinde namluyu gövdeye kitleyerek namluyu sabit hale getiriyor

Döner kilit hafif makineli silahlarda sıkça rastlanan bir mekanizma olmasına karşın, CZ52 ve Hamp;K P9 gibi bazı istisnai silahlar haricinde neredeyse hiç bir tabancada rastlanılamıyor. Standart KORTH PRS 4 inçlik bir namlu ile geliyor olacak fakat namlu boyu kullanıcı taleplerine göre değişebilecek. Bu seçeneklerden 6 inçlik olan namlu çerçeveden dışarı uzanan hali ile de sergilenmişti. Bu sayede daha ileri menzil görüşü için Red dot ya da diğer nişangah elemanı takma imkanı sunabilir.

KORTH PRS boş ağırlığı ile 1000g olup 7 adet .45 ACP mermi kapasitesi ve değişebilir 4 inçlik namlu sunuyor. 9mm’lik bir modelinin ise yakında piyasaya sürüleceği açıklandı fakat fiyat ise henüz kararlaştırılmamış.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here