Çok Yönlü Silah: Bernardelli PA-12

SARSILMAZ grubunun bünyesinde bulunan efsanevi İtalyan silahçılık firması, Vincenzo Bernardelli’nin kuzey İtalya’da bulunan Brescia bölgesindeki fabrikasında ürettiği PA-12’ler sivil kullanıcılardan tutun, özel güvenlik personeli, askeri kuvvetler ve polis birimlerine kadar, bütün atıcılar hitap eden özellikleri bünyesinde taşıyor.

Standart dipçikli ve kısa kundaklı PA-12 pompalı tüfeği 2010’dan beridir piyasada.

“Kompakt” versiyonu ise standart modelden biraz farklı olup, uzun kundak, kabza ve katlanabilir bir dipçik içeriyor.

“Taktiksel” versiyonu ise sabit kabzalı dipçik beraberinde tercihen kısa ve soğutuculu namlu ile geliyor.

PA-12 pompalı tüfeklerinin tamamı, aynı tornalanmış alüminyum gövdeye sahip ve bu gövde Bernardelli’nin yüksek kaliteli yarı otomatik yivsiz av tüfeklerini üretirken kullandığı imalat biçimi ile üretilmiş. 3 inç Magnum fişek yatağı ile gelen namluların da 14, 18 ve 20 inçlik namlu boyu seçenekleri mevcut. Yani “Taktiksel” varyasyona sahip olduğunuzda kısa namlu ile sınırlı kalmıyorsunuz. Kısacası “Standart”, “Kompakt”,”Taktiksel” ve “Teleskopik” modellerinin tümü 7 fişek hazneli tüp(+1) ve tam boy 20 inçlik namlu ile geliyor.

Taktiksel modelin bir diğer varyasyonu ise “Teleskopik” model. Bu model uzun kundak ile gelmekte olup M4 tarzında ayarlanabilir dipçiğe sahip.

Yukarıdaki modellerin tümünde LPA yüksek görünürlük imkanı sunan arpacık olup gerektiğinde Picatinny aksesuar kızağınızı hemen takabileceğiniz önceden açılmış delikler mevcut. Dilerseniz tek kurşun atışınıza yardımcı olması için bu kızağı takıp halka gez ya da herhangi bir optik monte edebilirsiniz. Yalnız “Teleskopik” varyasyonu, fabrika çıkışlı olarak Picatinny kızağı ile geliyor.

Ultra kısa “Defence” ve “Mini” varyasyonları ise resmi görevlilerin kullanımı için üretildi.

Toplam uzunluğu son derece kısa olan bu modeller yasalar gereği çoğu yerde yalnızca güvenlik güçlerinin kullanımına izin verilen modeller arasında. Yine de “Defence”, iki türde üretilmiş; bir tanesi 14 inçlik namluya sahip modeli, diğeri ise dişli olan bu namluya kalıcı bir uzatma eklenmesi suretiyle boyunun yasal olan 18 inçe çıkarılmış versiyonu. Her ikisi de polimer kabza sunan “Defence” ve “Mini” modelleri uzun kundaklı olup 5’li tüp şarjör içermekteler. Yalnız “Mini”; fabrika çıkışlı olarak Picatinny kızağı ile üretilmiş olup ateş gizleyici özelliğine sahip bir kompansatör ile gelmekte.

1 YORUM

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here